Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Skirtingi interneto tipai. Ką apie juos žinome?

Trečiadienis, 30 November 2022 02:07 Parašė 

Ieškantiems interneto Kaune tikrai verta apsilankyti Markestro.lt. Šioje svetainėje rasite visą Jus dominančią informaciją apie interneto planus, tiekėjus bei interneto tipus, su kuriais trumpai dabar ir susipažinsime.

Ką turėtumėte žinoti apie plačiajuostį internetą?

Jeigu reikėtų įvardyti žinomiausią interneto tiekimo technologiją, tai be jokios abejonės būtų būtent plačiajuostis internetas. Žinoma, ši technologija kartu yra ir seniausia bei turinti keletą skirtingų porūšių, iš kurių dažniausiai yra naudojamas telefono laidais atvedamas ryšys, sutrumpintai vadinamas DSL. Šio tipo interneto ryšys šiuo metu dengia beveik visą Lietuvos teritoriją bei idealiai tinka užmiesčio gyvenvietėse bei tokiuose vietovėse, kuriuose nėra techninių galimybių įdiegti kito tipo interneto ryšio. Būtina paminėti, kad plačiajuostis internetas nėra pats sparčiausias (duomenys dažniausiai perduodami iki 19 Mbps), tačiau jo tikrai pakanka įprastų funkcijų atlikimui bei komfartabiliam naudojimuisi interneto paslaugomis.

Ką turėtumėte žinoti apie šviesolaidinį internetą?

Sparčiausias interneto tipas be jokios abejonės yra šviesolaidinis internetas. Ši interneto technologija šiuo metu yra galingiausia pasaulyje, gebanti užtikrinti stabilią greitaveiką ir mažiausią delsą net ir esant didžiulėms apkrovoms. Tiems, kuriems patinka skaičiai, galime pasakyti, kad šviesolaidinis internetas, lyginant su jau aptartu plačiajuosčiu internetu, yra greitesnis apie 50 kartų, t. y., jo sparta gali siekti apie 1 Gbps, todėl be jokio vargo galima pasinaudoti visomis interneto funkcijomis bei teikiamomis galimybėmis. Pažymėtina, kad šviesolaidinis internetas idealiai tinka vartotojams, kurie nuolat siunčia arba dalinasi iš tiesų didelės apimties duomenimis, nes šio tipo internetas garantuoja saugų ir greitą tokių duomenų perdavimą.

Ką turėtumėte žinoti apie mobilųjį internetą?

Pažangi interneto technologija, leidžianti užtikrinti naudojimąsi sparčiu bei patikimu internetu be įprastų griozdiškų jungčių, tai – mobilusis internetas. Šio tipo internetas tikrai nepamainomas žmonėms, kurie daug keliauja, aktyviai gyvena ir nori turėti interneto ryšį visur ir visada. Jeigu norite šiuo internetu naudotis prie savo kompiuterio ar kito įrenginio, tada Jums bus reikalingas modernus 4G modemas, kuris taip pat galės būti puikiu kelionės „palydovu“, nes yra tikrai kompaktiškas bei telpantis tiek į kišenę, tiek į mažiausiąjį kuprinės skyrelį.

Ką turėtumėte žinoti apie hibridinį internetą?

Hibridinis internetas – tai internetas, apjungiantis dvi ryšių technologijas, t. y., plačiajuostį bei mobilųjį internetą. Šio tipo internetas gali pasiekti apie 100 Mbps spartą, o tai reiškia, kad jo tikrai pakanka skirtingoms kasdienėms užduotims atlikti. Hibridiniu internetu vienu metu galima naudotis per keletą skirtingų įrenginių. Šis internetas taip pat pasižymi tobulu suderinamumu su išmaniąja televizija. Kalbant apie įrangą, būtiną, norint naudotis hibridiniu internetu, reikėtų paminėti, kad šiam interneto tipui yra reikalinga mobiliojo ryšio bei plačiajuosčio interneto įranga bei maršrutizatorius.

Kodėl verta rinktis bevielį internetą?

Bevielis internetas (Wi-Fi) pelnytai gali būti apibūdinamas, kaip tikrai patogaus naršymo sinonimas, nes, kaip žinia, užtikrina puikią galimybę naudotis sparčiu internetu be jokių laidų. Priklausomai nuo į Wi-Fi ryšį skleidžiantį maršrutizatorių atvesto interneto tipo, bevielis internetas gali užtikrinti šimtų megabitų per sekundę spartą, todėl užtikrina ne tik sklandų duomenų perdavimą, kitų užduočių atlikimą, bet ir kokybišką tikrai aukštos raiškos filmų peržiūrą.