Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Net opozicija pritarė mero pasirinkimui

Antradienis, 02 August 2016 16:12 Parašė 

Praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje administracijos direktoriumi vienbalsiai išrinktas laikinai šias pareigas ėjęs Valdas Majauskas. Jo pavaduotoja išrinkta Užusalių seniūnė Vijolė Šadauskienė.

Meras, pristatydamas kandidatą užimti administracijos vadovo pareigas, akcentavo, kad V. Majauskas yra kompetentingas darbuotojas, savo kompetenciją jis įrodė skirtinguose lygmenyse: ir dirbdamas specialistu, ir vadovaudamas Kontrolės ir audito tarnybai, ir eidamas administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Slapto balsavimo rezultatai nustebino ne vieną politiką: V. Majauską administracijos vadovo poste norėtų matyti visi tądien posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas renkamas direktoriaus siūlymu, mero teikimu. V. Majauskas savo pavaduotoja pasirinko Užusalių seniūnę V. Šadauskienę. Meras, ją pristatydamas tarybos nariams pabrėžė, kad Užusalių seniūnė yra matoma, aktyvi, tikra bendruomenės lyderė. „Dėl tokių lyderės savybių ji išsiskiria iš kitų seniūnų. Neabejoju, kad p. V. Šadauskienė susitvarkys su jai pavestais naujais darbais ir naujomis pareigomis“, – neabejojo meras. V. Šadauskienės kandidatūrai taip pat vienbalsiai pritarė visi posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

Tarybos narys Alfonsas Meškauskas stebėjosi: „Kitąmet bus lygiai dvidešimt metų, kai esu renkamas tarybos nariu. Tačiau iki šiol pirmą kartą savivaldos istorijoje ir administracijos direktorius, ir jo pavaduotoja patvirtinti vienbalsiai, nors balsavimas buvo slaptas. Vadinasi, meras parinko tinkamus kandidatus“, – kalbėjo A. Meškauskas.

Net opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos lyderis Remigijus Osauskas dar prieš slaptą balsavimą pareiškė, kad balsuos už abu kandidatus. „Džiaugiuosi tokiu mero pasirinkimu. Abu kandidatus gerai pažįstu: jie yra atsakingi, sąžiningi, geba dalykiškai spręsti problemas. Gerai, kad pagaliau turėsime administracijos direktoriaus pavaduotoją, kuri supranta seniūnijų gyventojų lūkesčius ir rūpesčius. Tai ypač svarbu žinant, kad paprastai pavaduotojas kuruoja seniūnijas“, – kalbėjo R. Osauskas.

Išrinktasis administracijos direktorius V. Majauskas ne daugiažodžiavo: „Dirbsiu sąžiningai, kaip ir iki šiol, stengsiuosi kuo racionaliau įgyvendinti Savivaldybės tarybos priimtus sprendimus.“

***

Trumpas rakursas į praeitį. 2011-aiais teko lankytis Užusalių seniūnijoje. Tuomet ponia Vijolė seniūnijai vadovavo vienerius metus. Mano kalbinti seniūnijoje sutikti žmonės negailėjo gerų žodžių savo seniūnei, tikino, kad pagaliau ir Užusaliams pasisekė, su naujos seniūnės atėjimu baigėsi ilgas stagnacijos periodas: tvarkomi keliai, įgyvendinami bent keli projektai, gražinama aplinka, o ir patys gyventojai, matydami gražėjančius Užusalius, noriai prisideda prie grožio kūrimo reikalų.

Bene labiausiai užusališkiai džiaugėsi, kad pas seniūnę gali bet kada užeiti, padiskutuoti, pateikti pasiūlymų, pasidalyti rūpesčiais. Seniūnė per palyginti trumpą laiką pritapo bendruomenėje ir pelnė jos narių pasitikėjimą.

Laima RINKEVIČIŪTĖ