Paskelbtas Sportas

Sporto forumo „vinis“ – purvo tinklinis

Antradienis, 02 August 2016 16:08 Parašė 

Jau trečią kartą Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Jonavos skyrius (LSDJS) Kūno kultūros ir sporto centro stadione surengė tradicine tapusią vasaros šventę „Sporto forumas 2016“.

Kol renginys tik įsibėgėjo ir komandos pradėjo įvairių sporto šakų varžybas, mažuosius VšĮ „Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras“ pakvietė į jiems skirtas užduotėles. Jau įprastai Spalvė vaikučių veidukus papuošė įvairiais spalvingais piešinukais, o Joana Gudžiūnienė ir Kristina Juknienė tėveliams ir jų atžaloms surengė trijų rungčių varžybas. Iki 1 m. vaikučiai vėl bandė įveikti 6 m atstumą ropomis, o jau šiek tiek ūgtelėję 1–2 m. vaikučiai tokį patį atstumą turėjo nubėgti. Didelio susidomėjimo sulaukė paspirtukų lenktynės, kuriose vaikai varžėsi dviejose amžiaus grupėse: iki 6 m. ir 6–10 m. grupėse.

Tarp ropliukų išsiskyrė dvynių tandemas, kurie neužleido niekam pirmaujančių pozicijų. Pirmas finišavo Ainis Kumponas, už savęs palikęs brolį dvynį Taurą. Trečias buvo Adomas Šiškauskas.

Bėgikų grupėje iš karto į priekį „šovė“ ir pirmas atstumą baigė Domas Damulis, antrą vietą iškovojo Alisa Vasiliauskaitė, trečia buvo Gerda Lapienytė. Dovanų gavo ir už šio trejeto likęs Dominykas Jankauskas.

Paspirtukų lenktynėse jauniausiųjų grupėje (iki 6 m.) nugalėjo Rokas Juknys, už savęs palikęs Domą Urboną ir Jorį Kazoką. Tarp vyresniųjų (6–10 m.) į prizininkų gretas įsiveržė broliai Gudžiūnai: nugalėtoju tapo Ugnius, o jo brolis Tauras buvo trečias. Tarp jų įsiterpė ir antroje pozicijoje su paspirtuku finišavo Herkus Davalga.

Mažiesiems renginio dalyviams buvo pasiūlytas ir batutas, ir „burbuliatorius“.

Kol aistros virė vaikų varžybose, nesnaudė ir kur kas didesni šio sporto forumo dalyviai: tuo pat metu jie stumdė šachmatų figūras, dalyvavo rankų lenkimo varžybose, žaidė krepšinį trys prieš tris ar traukė virvę. Tačiau šio renginio „vinis“ buvo dar niekam negirdėtas ir neregėtas purvo tinklinis. Kaip teigė Kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojas Laurynas Gailius, tokios varžybos neturi analogo ne tik Jonavoje, bet ir visoje Lietuvoje. Išmėginti purvo tinklinio atvyko net svečių komandos iš Kauno, Kaišiadorių, Panevėžio. Dieną prieš varžybas organizatoriai dvi aikšteles padengė penkiais sunkvežimiais juodžemio, o vėliau užpylė vandeniu.

Žiūrovo akiai reginys buvo tiesiog įspūdingas. Žaidėjai, kaip ir paplūdimio tinklinyje, demonstravo kamuolio siekimus krentant, tačiau tai buvo daroma, tiesiogine to žodžio prasme, purve. Daugelio žaidėjų kūnus dengė purvo sluoksnis, o kojos klimpo daugiau purvo masės esančiose vietose. Prie tokių sąlygų tarp devynių komandų geriausiai prisitaikė svečiai. Finale susitiko kauniečiai („Laukiniai“) ir kaišiadoriškiai („Kaišiadorys“). Būtent Kaišiadorių komanda po atkaklios trijų setų kovos palaužė laikinosios sostinės atstovus. Jonavos garbę apgynė trečią poziciją užėmęs „Dobilo“ trejetas, kurį sudarė Vilius Stankevičius, Arnoldas Komičius ir Mėrūnas Savickas.

Jonaviečiai mėgsta ir gatvės krepšinį (3x3). Pusdienį trukusiose kovose trečią vietą užėmė „Kavos plius“ komanda. Finale susigrūmė dar dvi jonaviečių ekipos. Užtikrintą pergalę pasiekė „Samsung“ trejetas (Gerdas Retys, Jovydas Mačikūnas, Šarūnas Mačikūnas), įveikęs antroje pozicijoje likusius komandos „Vydas“ krepšininkus.

Būtent šios krepšinio komandos nariai dalyvavo dar vienoje atrakcijoje – virvės traukime ir tapo šios rungties nugalėtojais. Antrą vietą iškovojo „Miša ir draugai“ ketvertas, o trečioje vietoje liko labai jauna ir šauni vaikučių „Žvaigždžių“ grupė.

Mėgstantys išjudinti protą, galėjo save išmėginti šachmatų turnyre, kuriame dalyviai varžėsi ratų sistema. Žaidėjai turėjo po 5 min., už kiekvieną ėjimą pridedant dar po 5 sek. Nė vienos partijos nepralaimėjo ir užtikrintai turnyrą laimėjo Vytautas Andriulaitis. Dėl antros pozicijos papildomoje partijoje teko susigrumti Mariui Glinskui ir Andriui Kupčiūnui, kuriam ir atiteko antros vietos apdovanojimas. Specialus prizas įteiktas dešimtmetei Karolinai Šimkutei.

Šeimos sportu rankų lenkimas tapo Chlomkams. Kaip ir pernai, tarp vyrų vėl lygių neturėjo Vitalijus, užtikrintai įveikęs Antaną Matulionį ir Maksimą Medvedevą. Moterų grupėje į kovas stojo nugalėtojo duktė Viktorija, kuri, įveikusi savo mamą Vilmą, tapo pirmos vietos laimėtoja. Trečia buvo Jurgita Januškienė.

Po kiekvienos rungties apdovanojimus (taures, medalius ir kitas dovanas) teikė rajono mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Jonavos skyrius vadovė Karolina Petrenčiuk.

Gytis RAMANAUSKAS