Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Šaškininko keliu

Trečiadienis, 23 November 2022 12:22 Parašė 

Garsiam Jonavos šaškininkui Stasiui Markevičiui – 80 metų. Jubiliejaus proga neįgaliųjų sporto klubas „Joneidra“ surengė kelių rajonų galvočius sudominusį turnyrą.

Kovos vyko įdomiai, permainingai. Daug kas po nesėkmės griebdavosi už galvos: „O galėjau laimėti!“. Pasirodo, nėra lengva net ir pasiekusiems meistrystės lygį mintyse gimstančias kombinacijas įsprausti į septynių minučių su pridėtinėmis sekundėmis laiką, tad pirmas dažnai ne tas, kuris gerai žaidžia, o tas, kas greičiau mąsto. Po vienuolikos partijų paaiškėjo, kad nepralenkiamas aštriamintis – ukmergiškis Stasys Pulokas, jis pelnė 8,5 taško. Antroje pozicijoje, atsilikęs visu tašku, liko jo jo bičiulis Vincas Čičelis, trečias – jonaviškis Jonas Čižiūnas. Tarp jonaviečių, be Jono, gerai 64 langeliuose nardė Povilas Raila, Jonas Venckas ir Vilmantas Morkaitis. Jie taip pat namo parsinešė dailius medalius su jubiliato pavarde.

S. Markevičius, pelnęs 5 taškus, šį kartą liko ketvirtoje vietoje. Tai nereiškia, kad veterano kovingumas blėsta. Stasys, vienas pirmųjų mūsų kandidatų į meistrus, ne vieną dešimtmetį atstovavęs Jonavai įvairaus rango varžybose, turi vilties dar ne vienu medaliu papildyti savo kolekciją. Jam, buvusiam juristui, šaškininko kelias nelyg antroji profesija.

Marius Glinskas