Paskelbtas Renginiai

Dangų nušvies fejerverkai

Pirmadienis, 21 November 2022 16:28 Parašė 

– Nė vienos laisvos dienos! Kaip ir kasmet, gruodis – pats įtempčiausias metų laikas, – pokalbį su „Alio Jonava“ pradėjo Jonavos kultūros centro (JKC) direktorius Sergejus Jefimenka.

Žinia, vasarą daug jėgų pareikalauja garsiosios Joninės, tačiau jos visą mėnesį nesitęsia. O štai Kalėdų laikotarpis prasideda gruodį, o baigiasi tik įpusėjus sausiui. Tiek daug šventinių vakarų, koncertų, spektaklių...

JKC direktorius pažvelgia į gruodžio kalendorių ir patvirtina savo žodžius: JKC nėra nė vienos dienos, kad būtų laisvos salės. Sergejus Jefimenka vardija daugybę spektaklių, pradedant „Kake Make ir pižamų vakarėliu“ vaikams ir baigiant pokalėdiniais renginiais; „Lietuvos“ gerbėjai galės ateiti į ansamblio naujametinį koncertą. Na, o baleto mėgėjai tikrai įsidėmėjo baletą „Spragtukas“, kuris bus rodomas didžiosiose Lietuvos arenose. Tai štai: „Spragtuką“ jonaviečiai galės pamatyti ir mūsų Kultūros centro salėje. Sekite reklamą!

Specialiai Kalėdoms JKC repetuoja muzikinį spektaklį vaikams „Laimė yra lapė“. Jis bus rodomas dvi dienas, planuojami keturi spektakliai. Beje, Sąjūdžio aikštėje esančiame stende greitai atsiras visų renginių programa, tad atkreipkite dėmesį, ne tik patys ateikite į šventinius renginius, bet ir pasikvieskite draugų iš kitų miestų. Tikrai bus ko paklausyti ir į ką pažiūrėti.

Laukia advento vakaronės, Kultūros centro kolektyvų šventinis koncertas „Siaučiant pūgai“, kalėdinis koncertas Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje (chorai „Žemyna“, „Guoba“, vokalinis ansamblis „Presto“), savo advento vakarą organizuoja liaudiškos muzikos kapela „Jonė“, o džiazas šiemet džiazuos ne bet kur, o Jonavos autobusų stoties laukiamojoje salėje. Žodžiu, ruoškitės įspūdžių gausai.

Aišku, visi labiausiai laukia pagrindinio akcento – Jonavos miesto eglės įžiebimo. Gruodžio 3 d. nuo 17 valandos jau nieko nebeplanuokite, visi šeimomis traukite tiesiai į Sąjūdžio aikštę. Čia, fontano vietoje, švytės Kalėdų eglė, straksės nykštukai, zuikučiai, uodegą vizgins lapė snapė, o viskam diriguos Kalėdų senelis.

Mūsų senas pažįstamas Žibinčius keliaus per Kalėdinių eglučių miestelį Ramybės skvere, įžiebs įmonių, organizacijų eglutes, o iš ten žygiuos tiesiai prie didžiosios miesto eglės. Čia, Sąjūdžio aikštėje, prasidės šventė „Uždegam Kalėdas kartu“, koncertuos ne tik JKC kolektyvai, bet ir kviestinės žvaigždės – Iglė bei poproko grupė „Biplan“. Vakaro kulminacija taps šventiniai fejerverkai.

Šiemet vėl atsisakyta kalėdinės prekybos, bet turbūt niekas ir nepasiges: intensyvus gyvenimas virte virs, ypač Ramybės skvere. Užsiėmimų turės visi: Kalėdinių eglučių miestelio tema – „Pasakos“, tad teks sukti galvas, kokias pasakas atspindi eglės. Ir tėveliams, ir vaikams bus proga prisiminti visas girdėtas ar skaitytas pasakas. O kad dar smagiau būtų, čia koncertuos vaikų pop grupė „Šuldu buldu“, „Ramtatukai“, šiuolaikinių šokių grupė „Contempo“. Muzikinė tribūna bus suteikta visiems norintiems: jei tik leis oro sąlygos, ant įrengtų pakylų savo kūrybingumą galės pademonstruoti ir kiti muzikos kolektyvai.

Gruodžio 3-čiajai Krašto muziejus ir Turizmo informacijos centras rengia edukacines programas vaikams: piešiniai ant vėduoklių, kalėdinių žaisliukų gamyba bei dekoravimas. O kad mažos nosytės nesušaltų, vaikai bus vaišinami karšta kakava ir zefyrais. Žodžiu, gali vardyti ir vardyti, bet visko neišpasakosi. Vadinasi, teks jums patiems į šventę ateiti ir iš jos į bet kurį Lietuvos kampelį išsiųsti atviruką su kalėdiniais linkėjimais iš Jonavos.

– Deramės ir tikimės susitarti dėl savivaldybės bei JKC dovanos jonaviečiams – Kalėdų traukinuko, – šypsosi Sergejus Jefimenka. – Keturias-penkias valandas traukinukas suks ratus po Kalėdinių eglučių miestelį. Tai – viena mėgstamiausių vaikų atrakcijų.

Ruoškitės. Reikės atsinešti šypseną, gerą nuotaiką ir būti pasirengusiems linksmybėms.

„Alio Jonavos“ inf.