Paskelbtas Sportas

Jonavos atletai sudrebino Europą

Antradienis, 02 August 2016 15:41 Parašė 

Neseniai du Jonavos sportininkai pasiekė aukštumų Europos sporto elite. Kiokušin karatė čempionatuose dalyvavo Valdo Braslausko ir Alfredo Jakšto treniruojami atletai.

Antai Osvaldas Balčius Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykusiame Europos jaunių ir suaugusiųjų kiokušin karatė čempionate svorio kategorijoje iki 70 kg nuo pirmųjų kovų žengė pergalingai. Iš pradžių O. Balčius anksčiau laiko nugalėjo Danijos sportininką, o antrajame etape varžėsi su tituluotu ir labai pajėgiu šeimininkų atstovu. Jonavos sportininkas dar kartą įrodė savo pranašumą anksčiau laiko.

Pusfinalyje jonavietis privertė pasiduoti atletą iš Vengrijos. Finale O. Balčius susitiko su Ukrainos atstovu Ruslanu Sokolu. Šis sportininkas iki finalo buvo įveikęs kitą lietuvį – Irmantą Šimulionį, kuriam atiteko bronza. Jonavos atletas tik po permainingos kovos nusileido ukrainiečiui ir tapo Europos čempionato vicečempionu.

Serbijos sostinėje Belgrade vykusiame Kiokušin pasaulio sąjungos (KWS) surengtame Europos kiokušin karatė čempionate lietuviai vėl sudrebino Europą: iškovojo net dešimt apdovanojimų.

Aukso medaliais džiaugėsi trys Lietuvos atstovai: Rita Pivoriūnaitė, Inga Mikštaitė ir Jonavos sporto klubo „Kumite“ atletas Antanas Klibavičius.

Jonavietis A. Klibavičius svorio kategorijoje daugiau kaip 95 kg per dvi minutes privertė kapituliuoti ukrainietį Anatolijų Žuravliovą ir pasidžiaugė pirmuoju tokiu skambiu trofėjumi. Pakeliui link finalo A. Klibavičius įveikė Azerbaidžano, Kroatijos, Ispanijos atstovus.

Per praėjusį ketvirtadienį vykusį Savivaldybės tarybos posėdį rajono meras Mindaugas Sinkevičius sportininkams A. Klibavičiui ir O. Balčiui, o taip pat jų treneriams V. Braslauskui ir A. Jakštui įteikė piniginius čekius.

Gytis RAMANAUSKAS