Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos ligoninėje – lovos ir įranga sunkiausiems ligoniams

Penktadienis, 18 November 2022 16:12 Parašė 

Jonavos ligoninės reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje bus galima gydyti sunkiausius ligonius, kuriems reikalingos hemodializės procedūros: ligoninė įsigijo dvi hemodializės lovas su reikalinga įranga.

Įsigytos lovos leis pagerinti Jonavos ligoninėje teikiamas paslaugas bei apsaugos ligoninę nuo Sveikatos apsaugos ministerijos vykdomos sveikatos įstaigų reformos, kuri grasina sunaikinti rajonines ligonines.

Jonavos ligoninės teikiamų paslaugų augimu penktadienį pasidžiaugė rajono meras Mindaugas Sinkevičius, apsilankęs reanimacijos skyriuje ir susitikęs su įstaigos vadovais.

„Šiemet jau džiaugėmės, kad auga mūsų akušerijos skyrius, o dabar galime pasveikinti dar vieną skyrių ir visą ligoninės kolektyvą, kurio pastangos suteikia viltį išgyventi reformą ir teikti gyventojams kuo daugiau paslaugų čia, vietoje, Jonavoje“, - sakė savivaldybės meras M. Sinkevičius.

Reanimacijos skyriaus hemodializės kabineto atidaryme taip pat dalyvavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovas prof. dr. Andrius Macas ir Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos vadovas doc. dr. Tomas Tamošuitis.

Medikai pabrėžė, kad Jonavos ligoninė yra akredituota rezidentūros bazė jauniems anesteziologams ir intensyviosios terapijos rezidentams – tai reiškia, kad čia teikiamos aukščiausio lygio paslaugos, įstaiga bendradarbiauja su universitetu, gauna visą reikalingą mokslinę ir metodologinę paramą.

Pasiryžusi vystyti intensyvios terapijos paslaugas, Jonavos ligoninė po įstaigų reformos turėtų patekti į kuriamą reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugas teikiantį Kauno regiono klasterį su jam priskirtomis ligoninėmis.