Paskelbtas Aktualijos

Multi-split kondicionierių sistema. Kodėl ji populiari?

Penktadienis, 18 November 2022 11:14 Parašė 

Kondicionierių pasirinkimo asortimentas tikrai platus ir kartais sunku apsispręsti. Multi-split kondicionieriai – puikus sprendimas, jei reikalingas oro kondicionierius daugiau nei vienai patalpai. Kai kurie iš Multi-split oro kondicionierių modelių gali ne tik vėsinti visas namo patalpas, bet ir šildyti bei vėsinti vienu metu. Išsiaiškinkime, kas yra multi-split oro kondicionieriai.

Į kokias savybes reikia atkreipti dėmesį renkantis multi-split kondicionierių?

Daugiafunkcinės oro kondicionavimo sistemos puikiai tinka montuoti su kultūros paminklais ir namų skaičiumi susijusiuose pastatuose, kurių architektūrinis dizainas neleidžia įrengti interjero bendro naudojimo dalimis – lauko blokus galima statyti už fasado, pavyzdžiui, ant stogo. Kad ir kur būtų sumontuotas lauko blokas, galima sutaupyti daug vietos, nes dviem padalintoms sistemoms reikės daugiau vietos padauginus iš vidinių blokų skaičiaus. Buitinės Split sistemos – tai didžiausią paklausą turintis kondicionierių tipas. Tai kondicionieriai, padalinti į du blokus: vidinį, kuris skirtas patalpų vėsinimui, bei išorinį, skirtą išskirti šilumą į aplinką. Triukšmingiau veikianti kondicionieriaus dalis – kompresorius, yra išoriniame bloke, kuris montuojamas už patalpos ribų, o tuo tarpu vidinį bloką galima įrengti bet kurioje patogioje patalpos vietoje – tokia sistema užtikrina mažą triukšmo lygį. Du reguliatoriaus blokai yra sujungti kabeliu ir variniu vamzdžiu, kuris cirkuliuoja freoną. Visos šiuolaikinės split sistemos turi nuotolinio valdymo pultus su LCD ekranais. Jos pagalba galima 1-2 laipsnių tikslumu nustatyti kambario temperatūrą, užprogramuoti automatinį kondicionieriaus įjungimą ir išsijungimą norimu laiku, reguliuoti oro srauto kryptį. Vidiniame bloke yra smulkus filtras ir šiurkštus filtras, kurie naudojami ore esančioms dulkėms, tabako dūmams, augalų žiedadulkėms ir kt. Tačiau svarbiausias „Split“ sistemos pranašumas yra vidinių mazgų įvairovė: siena, grindys/lubos, kasetė, kanalas ir kolona.

Kokios savybės skatina įsigyti?

SPLIT sistemos – tai oras-oras šilumos siurbliai, skirti kondicionuoti gyvenamąsias ir smulkaus verslo patalpas. Tiek šaltinio, tiek vartotojo pusės yra pagrįstos tiesioginiais šilumos mainais tarp vėsinimo arba šildymo ir aplinkos. Šios sistemos elementas yra vidinis įtaisas, kuris yra šaldymo grandinės dalis ir vasarą veikia kaip garintuvas, o žiemą – kaip kondensatorius. Vidiniai įrenginiai nuo A+ iki A+++ naudoja inverterių technologiją ir elektroninius valdiklius, kad užtikrintų tik reikiamą galios pajėgumą, taip ženkliai sumažinant energijos sąnaudas. MONO ir MULTI SPLIT sistemose naudojamas šaltnešis R-32 sumažina GWP indeksą, todėl užtikrina žymiai mažesnę CO2 emisiją nei kiti HFC šaltnešiai.