Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Mažieji didvyriai bus deramai sutikti

Penktadienis, 29 July 2016 15:37 Parašė 

Vėlų trečiadienio vakarą iš stovyklos Trakų rajone drauge su kitais 33 stovyklautojais į namus sugrįžo ir stovykloje didvyriais tapę vienuolikmetis Airidas Andriekus ir dvylikametis Pranas Zaščiurinskas.

Praėjusio antradienio pavakarę šie du kiek padykę ir be galo aktyvūs paaugliai iš ežero ištraukė skendusią maždaug ketverių metukų mergytę.

Stovyklos iniciatorė ir globėja Loreta Velch Airidą ir Praną vadina didvyriais – šie du drąsūs berniukai, pamatę, kad nuo lieptelio į ežerą nušoko maža mergytė ir neišnyra, nieko nelaukdami šoko į vandenį, prieš tai, kad skęsta vaikas, garsiai perspėję savo vadovus.

„Praėjusį antradienį, apie 17 val., grupė vaikų su savo vadovais išėjo prie ežero maudytis, kiti liko nameliuose. Ant kranto deginosi viena moteris, o jos mažamečiai vaikai – berniukas ir mergytė – nuo liepto šokinėjo ant čiužinio, kuris buvo vandenyje. Mūsų Airidas perspėjo mažąją, kad ši nešokinėtų, nes gilu, gali ir nepataikyti ant čiužinio. Mažylė atšovė, kad ji esanti drąsi ir nieko nebijanti... „Drąsuolė“ nežinia kelintą kartą šoko, paniro ir neiškilo.... Pranas nedvejodamas puolė paskui mergytę, jam iš paskos – ir Airdas“, – „Alio Jonavai“ pasakojo L. Velch.

Toje vietoje, kur paniro mergytė, buvo pakankamai gilu – Pranas kojomis vos siekė dugną. Berniukams į pagalbą atskubėjo stovyklos vadovas Irmantas. Laimei, išgelbėta mažylė buvo sąmoninga. Mergaitės mama padėkojo ir skubiai paliko stovyklavietę.

„Ir Airidas, ir Pranukas yra be galo aktyvūs, iš jų kiekvieną akimirką gali sulaukti kokių nors šunybių. Ir štai per kelias akimirkas abu tarsi suaugo. Jie – mūsų didvyriai, labai jais didžiuojuosi“, – kalbėjo L. Velch.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius drąsiems berniukams nori paspausti ranką ir padėkoti, jiems meras jau paruošė dovanų – didvyriai bus sutikti deramai.

Labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovės L. Velch globojami nepasiturinčių šeimų vaikai jau šeštą vasarą stovyklauja Trakų rajone. Trečiadienį iš stovyklos sugrįžo net 35 vaikai. Ponia Loreta negaili gerų žodžių kariškiams Irmantui Kovalenko ir Dainiui Vilkaičiui, kurie savo atostogų sąskaita šiemet jau šeštą vasarą nuoširdžiai dirba su stovyklautojais, rūpinasi jų užimtumu, saugumu, pramogomis. Jiems taip pat jau bene šeštą vasarą talkina Oksana Šimonienė ir Erika Nejaglovienė, fonde savanoriaujanti Inga Švaikauskienė šiemet vaikus lydėjo pirmą kartą.

Laima RINKEVIČIŪTĖ