Paskelbtas Aktualijos

„Lidl Lietuva“ neužleidžia atlyginimų lyderės pozicijų: siūlo didžiausią darbo užmokestį sektoriuje

Penktadienis, 28 October 2022 12:57 Parašė 
LIDL Lietuva valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė LIDL Lietuva valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė

„Lidl Lietuva“ trečiojo šių metų ketvirčio darbuotojų užmokesčio vidurkis prieš mokesčius siekė 1894,35 eurus – tai didžiausias vidutinis atlyginimas tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų. Įmonės mokamų atlyginimų vidurkis didžiausias buvo ir ankstesniais šių metų ketvirčiais. Rūpindamasis darbuotojais, prekybos tinklas iki metų pabaigos parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams skiria ir papildomą finansinį pastiprinimą.

„Mūsų tikslas ne tik sklandžiai maisto produktais ir įvairiomis prekėmis aprūpinti Lietuvos vartotojus, bet ir užtikrinti, kad įmonėje dirbantys komandos nariai jaustųsi saugiai dėl savo finansinės padėties. Visiems „Lidl Lietuva“ komandos nariams siūlydami vieną konkurencingiausių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje, taip pat nuosekliai rūpinamės jų fizine ir emocine sveikata, kuriame nuolatos tobulėti skatinančią aplinką“, – teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Trečiojo šių metų ketvirčio darbuotojų užmokesčio vidurkis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ siekė 1894,35 eurus ir buvo didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų.

„Lidl Lietuva“ išlaiko lyderės pozicijas ne tik pagal vidutinį darbo užmokestį, bet ir pagal atlyginimų medianą, rodo „Rekvizitai.lt“ duomenys. Šiuo laikotarpiu įmonės atlyginimų medianos vidurkis siekė 1517,66 eurus (neatskaičius mokesčių).

S. Savickienė pažymi, kad apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį „Lidl Lietuva“ remiasi visą kalendorinį mėnesį įmonėje išdirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis, nes tai tiksliausiai darbo užmokesčio situaciją atskleidžiantis rodiklis.

Darbuotojams – papildomas finansinis pastiprinimas

Šių metų pradžioje bendrovė 5–15 proc. padidino darbo užmokestį visiems komandos nariams – šiam tikslui įgyvendinti iki 2022 finansinių metų pabaigos (iki 2023 m. kovo mėn.)  įmonės atlyginimų biudžete numatyti papildomi 9 mln. eurų.

Papildomą saugumo jausmą darbuotojams suteikia ir įmonėje įdiegta pakopinė algų kėlimo sistema, todėl vos įsidarbinus parduotuvių ir logistikos centro darbuotojai jau žino, kaip ateityje keisis jų atlyginimas.

„Suprantame, kad prasidedantis šaltasis metų sezonas, augančios išlaidos už komunalines ir kitas paslaugas gali kelti nerimą, todėl reaguodami į bendrą ekonominę situaciją ėmėmės papildomų priemonių. Nusprendėme iki metų pabaigos parduotuvių ir Kauno logistikos centro komandos nariams skirti papildomą finansinį pastiprinimą“, – sako S. Savickienė.

Greta atlyginimo ir kitų naudų tris mėnesius „Lidl Lietuva“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojai gaus prekybos tinklo dovanų korteles, už kurias bus galima įsigyti įvairių prekių bet kurioje Lietuvoje veikiančioje tinklo parduotuvėje. Tam įmonė planuoja skirti beveik pusę milijono eurų.

Visapusiškas rūpestis darbuotojais

Rūpindamasi darbuotojais įmonė investuoja ir į komandos nariams siūlomas naudas. „Lidl Lietuva“ šiais finansiniais metais (iki 2023 m. kovo mėn.) padidino darbuotojams skiriamų papildomų naudų ir premijų krepšelį – jis sieks beveik 4 mln. eurų.

„Nuosekliai rūpinamės savo komandos narių sveikata ir stengiamės, kad darbuotojai gautų visą jiems reikalingą sveikatos priežiūrą. Lyginant su praėjusiais metais, draudimo paslaugoms šiemet skiriame beveik 30 proc. daugiau lėšų –  taip sveikatos draudimo paketas nepraranda aktualumo ir yra nuolat atnaujinamas. Pavyzdžiui, nuo šių metų pradžios darbuotojai gali padengti ir dalį optikos bei odontologijos paslaugų išlaidų“, – sako S. Savickienė.

Įmonės atstovė teigia, kad su sveikatos apsauga susijusios naudos yra vienos svarbiausių darbuotojams. Jie aktyviai naudojasi galimybe nemokamai pasiskiepyti nuo gripo apsaugančiomis vakcinomis bei tradicija rudenį pasitikti darbuotojams įteikiant imunitetą stiprinančius vitaminų rinkinius.

S. Savickienė atkreipia dėmesį, kad įmonės taikomos sveikatos stiprinimo priemonės nėra nukreiptos tik į fizinę komandos narių sveikatą – rūpinamasi ir darbuotojų emocine savijauta.

Visi „Lidl Lietuva“ darbuotojai gali nemokamai apsilankyti ir dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus bei naudotis jiems specialiai skirta konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti!“. Per vienus metus galimybe savo klausimus anonimiškai telefonu užduoti psichologui, teisininkui ar asmeninių finansų specialistui „Lidl Lietuva“ darbuotojai pasinaudojo daugiau nei 700 kartų.

Įmonė jau ketvirtus metus iš eilės yra įvertinama prestižiniais „Top Employer 2022 Lietuva“ ir „Top Employer 2022 Europe“ sertifikatais. Šiemet „Lidl Lietuva“ antrąkart pelnė ir darbo skelbimų portalo „CVbankas.lt“ suteikiamą „Metų darbdavio“ titulą.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,9 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 65 prekybos tinklo parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.