Paskelbtas Renginiai

Jonavos viešojoje bibliotekoje praūžė „Moliūgų terasa“

Ketvirtadienis, 27 October 2022 14:13 Parašė 

Jonavos viešosios bibliotekos kiemelyje įkurta Knygų terasa gyvuoja ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams. Jau tradicija tapęs konkursas „Moliūgų terasa“ šiemet sužibėjo itin ryškiai. Šeštąjį rudenį iš eilės biblioteka kvietė Jonavos bei Jonavos rajono bendruomenes, organizacijas ir gyventojus atskleisti kūrybiškumą skaptuojant, dažant, dekoruojant ar kitaip dailinant moliūgus. Savo ruožtu biblioteka Knygų terasą papuošė raganiškomis, interaktyviomis dekoracijomis, kviečiančiomis išgirsti lietuviškų šiurpių, nusifotografuoti ar perskaityti stebuklingą burtažodį.

Spalio 21-ąją, penktadienį, vyko „Moliūgų terasos“ atidarymas, subūręs per 150 dalyvių, o bibliotekos kieme išdygo gausybė išradingų, kruopščių, nematytų ir unikalių darbų iš moliūgų. Gyvūnai, filmukų herojai, įvairiausios pabaisos, raganos ir keisčiausios rudens gėrybių kompozicijos miestiečius ir miesto svečius stebino beveik savaitę.

Jonavos viešosios bibliotekos kolektyvas nuoširdžiai džiaugiasi didžiausiu dalyvių skaičiumi ir dar didesniu susidomėjimu per visus šešerius „Moliūgų terasos“ rengimo metus – į konkursą buvo atnešti net 125 moliūgai iš 30 skirtingų organizacijų ir bendruomenių! Aktyviausias lopšelis-darželis šiemet buvo „Dobilas“ (pristatė 25 moliūgus), o aktyviausia mokymo įstaiga – Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras (pristatė 28 moliūgus).

Jonavos viešosios bibliotekos Facebook'e vykusio balsavimo metu paaiškėjo, kad daugiausiai simpatijų sulaukė Meivės Maliukaitės iš Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ moliūgas, virtęs ežiuku (net 1,4 tūkst. patiktukų!), antrąją vietą užėmė Gabijos Ivanauskaitės iš Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Dobilas“ moliūgas-karieta  (707 patiktukai), trečioji vieta atiteko Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ „Linksmučių“ grupei, išskaptavusiai besišypsančią bitę (623 patiktukai). Taip pat biblioteka apdovanojo didžiausią konkurso darbą – žmogaus dydžio „Ručiumbalą“, sukurtą Ručiūnų kaimo bendruomenės. „Ručiumbala“ su 510 patiktukų išsirikiavo ketvirtoje vietoje.

Prizininkams įteikti gardūs desertinės „Melisa studio“ tortai ir kvietimai apsilankyti Jonavos alpakų ūkyje. Vis dėlto biblioteka be apdovanojimo nepaliko nė vieno – už dar neregėtą įsitraukimą ir kūrybiškumą kiekvienam dalyviui buvo paruoštos raganiškos padėkos.

Smagu, kad šis tradicinis konkursas tampa vis populiaresniu, kviečia jonaviečius susiburti į rudenėjančią Knygų terasą ir iš naujo atrasti veiklas bibliotekoje. Konkurso rengėjai tikisi, kad išties įsimintina 2022-ųjų „Moliūgų terasa“ virs paskatinimu dalyvauti ir kitąmet!

Jonavos viešosios bibliotekos informacija