Paskelbtas Miesto naujienos

Į pirmąjį užsiėmimą

Pirmadienis, 24 October 2022 08:13 Parašė 
Regina Daunorienė Regina Daunorienė

Daug metų dirbusi Jonavos rajono savivaldybės administracijos Centralizuotoje vidaus audito tarnyboje, Regina DAUNORIENĖ 2021-aisiais aktyviai įsijungė į Jonavos trečiojo amžiaus universiteto (TAU) veiklą.

Jonavos TAU Teisės ir ekonomikos fakulteto dekanė Regina Daunorienė pernai suorganizavo per dešimt užsiėmimų, o mokslo metus fakulteto klausytojai baigė daug įspūdžių palikusia išvyka į LR Seimą, Valstybės pažinimo muziejų Prezidentūroje, Katedros požemius ir kt.

Kokie šių metų planai? Kokias idėjas generuoja aktyvi, daug patirties turinti dekanė?

– Šiais mokslo metais planuojame toliau gilinti žinias teisės ir ekonomikos klausimais. Susitiksime su LR Seimo nariu Eugenijumi Sabučiu, analizuosime biudžeto sandarą, valstybės ir savivaldybės biudžeto sudarymą bei jo panaudojimą. Kaip ir pernai, kviesimės specialistus, planuojame bendrus užsiėmimus su kitais fakultetais, mokysimės vykdyti pirkimus ir pan. Planuose – tolesnis bendradarbiavimas su Jonavos rajono policijos pareigūnais, SODROS atstovais, kitų sričių specialistais. Visada aktualu pasitikrinti savo gebėjimus, kaip apsisaugoti nuo sukčių, vagysčių ir (šiuo metu ypač) skleidžiamos dezinformacijos. Mokslo metus užbaigsime išvyka su edukacine programa, – sako Regina Daunorienė.

Spalio 17 dieną įvyko pirmasis naujųjų mokslo metų užsiėmimas. Dekanė džiaugėsi  pamačiusi pilną auditoriją klausytojų, o, jos žiniomis, dar ne visi tądien galėjo ateiti. Aptartas užsiėmimų dažnumas (rinksis du kartus per mėnesį), temos, kurios bus analizuojamos šiais mokslo metais.

– Linkiu visiems išlikti žingeidiems, jaunatviškiems, nebijoti klausti, išsakyti savo nuomonę, teikti pasiūlymus. Tada ir užsiėmimai bus naudingesni, įdomesni, – žinutę Teisės ir ekonomikos fakulteto klausytojams siunčia dekanė Regina Daunorienė.

„Alio Jonavos“ inf.