Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Klaidų kaina – praleisti keturi įvarčiai Vilniuje

Penktadienis, 29 July 2016 15:32 Parašė 

Už klaidas Jonavos „Lietavos“ futbolininkai Vilniuje turėjo sumokėti keturiais įvarčiais. „SMScredit.lt A lygos“ XIX turo trečiose rungtynėse čempionų vardą ginantis ir turnyrinės lentelės viršūnėje esantis Vilniaus „Žalgiris“ 4:1 (2:0) įveikė Jonavos klubą, kuris išlieka šeštoje lentelės vietoje.

Net tris kartus „Lietavos“ futbolininkus nubaudė „Žalgirio“ legionierius iš Serbijos Andrija Kaludjerovičius. Pirmasis įvartis krito jau 8 min., kai po klaidos gynyboje kamuolį gavęs puolėjas jį nusiuntė į vartus. Varžovai po įvarčio visiškai perėmė iniciatyvą, o sutrikę jonaviečiai sunkiai skynėsi kelią link Sauliaus Klevinsko ginamų vartų. Antrasis įvartis po kelių pavojingų žalgiriečių atakų į „Lietavos“ vartų tinklą skriejo 27 min., kai kai dar kartą tiksliai smūgiavo A. Kaludjerovičius. Pirmame kėlinyje rezultatas galėjo būti ir liūdnesnis, bet Lino Pilibaičio ir serbo smūgius sėkmingai neutralizavo Giedrius Kvedaras.

Antroji rungtynių pusė „Lietavai“ prasidėjo vėl nesėkmingai: 51 min. „hetriką“ atsidūręs vienas prieš vartininką pelnė A. Kaludjerovičius, kurio sąskaitoje – jau septyni įvarčiai, o po daugiau nei 10 min. rezultatą po kampinio padidino Mamadou Mbodji. Po šių įvarčių „Lietava“ atgijo ir pradėjo aktyviau spausti priešininkus. Pavojingai smūgiavo Tautvydas ir Tadas Eliošiai, puikų šansą pelnyti įvartį turėjo po keitimo pasirodęs ir aktyviai į žaidimą įsiliejęs Marius Ganusauskas, tačiau jo smūgis po gero Td. Eliošiaus perdavimo skriejo virš vartų. Pagaliau 86 min. jonaviečiai sušvelnino rezultatą, kai po Arno Paškevičiaus perdavimo iš kairiojo krašto tiksliai smūgiavo Td. Eliošius. Varžybos taip ir baigėsi 4:1 „Žalgirio“ naudai.

79 min. dėl sužeisto kelio pakeistas „Lietavos“ vartų sargas G. Kvedaras teigė, kad šiose varžybose koją pakišo netinkamas nusiteikimas. „Atrodo, pradžioje šnekėjome, kad reikia išeiti susikaupus, tačiau šnekėjome vienaip, o padarėme kitaip. Išėjome į aikštę ir sužaidę vos kelias minutes gavome įvartį. Paprasčiausiai gali būti lygus varžovas, bet kai būni nesusikoncentravęs, nenusiteikęs, nieko gero nebus. Manau, kad didžiausias minusas buvo netinkamas nusiteikimas šioms varžyboms“, – teigė „Lietavos“ vartininkas.

Kalbėdamas apie savo traumą G. Kvedaras pažymėjo, kad situacija nėra rimta: „Kažkas su keliu, bet nieko ypatingo. Dabar skausmo nebejuntu, jei reikės, jau ir rytoj galėsiu treniruotis.“

„Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus teigė, kad tokį rezultatą lėmė klaidos ir prastas nusiteikimas. „Koncentracijos pritrūko, nors šiandien neatrodėme blogai. Benas Spietinis rungtynių pradžioje padarė vaikišką klaidą, išvedė priešininkų puolėją vienas prieš vieną, taip negali būti. Trūko susikaupimo, buvo problemų, daug broko, netikslių perdavimų, net ir kamuolį blogai išsimetėme. Neatrodėme daug prasčiau už „Žalgirį“, bet šios klaidos ir lėmė tokį rezultatą. Antrame kėlinyje daugiau pradėjome žaisti arčiau vienas kito, atakuoti, žaidėme geriau, bet taip reikėjo žaisti nuo pat pradžių“, – kalbėjo R. Poškus.

Kitose XIX turo rungtynėse „Kauno Žalgiris“ lygiosiomis 1:1 sužaidė su Klaipėdos „Atlantu“, o antradienį Marijampolės „Sūduva“ 3:2 įveikė penktoje vietoje esantį Kauno „Stumbrą“ (18 taškų), nuo kurio „Lietava“ tebeatsilieka vienu tašku.

„Lietavos“ startinė sudėtis: G. Kvedaras (nuo 79 min. – D. Babenko), V. Borovskij, B. Spietinis (nuo 31 min. – M. Dūda), E. Žarskis, J. Aleksandravičius, A. Paškevičius, T. Salamanavičius, T. ir Tv. Eliošiai, D. Galkevičius, L. Stonkus (nuo 46 min. – M. Ganusauskas).

fklietava.lt informacija