Paskelbtas Miesto naujienos

Baigiama remontuoti Kriaušių gatvė „Draugystės“ soduose

Penktadienis, 21 October 2022 11:03 Parašė 

Jonavoje baigiama tvarkyti pirmoji gatvė sodininkų bendrijoje „Draugystė“. Kitą savaitę čia planuojama paleisti automobilių eismą.

Per kapitalinį remontą, kuris truko penkis mėnesius, Kriaušių gatvė įrengtas vandentiekis, lietaus ir buitinių nuotekų surinkimo tinklai, paklotas asfaltas iki Draugystės gatvės.

„Draugystės“ sodai Jonavoje jau senai tapę nuolatine gyvenama vieta daugeliui jonaviečių, tačiau sodų bendrijoms vis dar gana sudėtinga integruotis į bendras miestų ar rajonų savivaldybių teritorijas kaip gyvenamoms vietovėms ir naudotis visomis joms priklausančiomis paslaugomis.

„Reikia padėkoti sodininkams, kurie patys yra aktyvūs ir nori, kad jų aplinka keistųsi. Deja, ne visur dar įmanoma kažką padaryti, nes žmonės yra „išėję“ iš savo sklypų į gatves, kur net greideris negali pravažiuoti, nekalbant jau apie tinklų įrengimą.

Teritorija tikrai sudėtinga, todėl labai džiaugiuosi, kad pirma „kriaušė“ neprisvilo ir jau po savaitgalio visi galėsime išbandyti pirmąją sutvarkytą gatvę sodų bendrijoje“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Kriaušių gatvės kapitalinio remonto darbus atliko bendrovė „Jonavos hidrotechnika“, projekto vertė – 136 tūkst. eurų.

Ateityje tvarkomų gatvių sodų bendrijose turėtų daugėti: 2023 m. savivaldybė planuoja asfaltuoti Naujakurių ir Draugystės gatves.