Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Vasaros šachmatų fiesta tęsiasi

Penktadienis, 29 July 2016 15:30 Parašė 

Šachmatų draugija „Aidas“ neseniai „Armos“ baro vasaros terasoje surengė šventę, skirtą Tarptautinei šachmatų dienai paminėti. Šventė prasidėjo viktorina apie šachmatų istoriją, geriausiu istorijos žinovu pripažintas Marius Glinskas, kuriam atiteko viktorinos prizas.

Turnyre panoro dalyvauti 10 šachmatininkų. Buvo žaidžiama ratų sistema po 10 min. Pirmą vietą iškovojo Juozas Kazlauskas, laimėjęs visas devynias partijas. Tik nugalėtojui pralaimėjęs Darius Kilmanas, surinkęs 8 taškus, pelnė antrą vietą. Ivan Astreiko su 6 taškais užėmė trečią vietą. Prizininkams šachmatų draugijos „Aidas“ pirmininkė Bronislava Narakaitė įteikė medalius ir diplomus.

Dar du diplomai už gerą žaidimą buvo įteikti Ivan Maksimcev ir Daumantui Bespalovui. Vitalijui Micurai, tapusiam šios draugijos nariu, atiteko specialusis prizas.

Šventės metu buvo susumuoti ir paskelbti trijų vasaros šachmatų fiestos turnyrų, kuriuose dalyvauja 13 žaidėjų, rezultatai. Gerokai atitrūkęs nuo kitų žaidėjų su 19,5 taško pirmauja J. Kazlauskas. Už jo rikiuojasi Jonas Venckas (15 taškų), D. Kilmanas (14,5 taško).

Šachmatininkus palaikė ir negailėjo plojimų „Armos“ lankytojai, o mes už svetingumą esame dėkingi visam baro kolektyvui.

Kitas turnyras įvyks rugpjūčio 7 d. (sekmadienį) 12 val. „Armos“ bare.

Vytautas PABERŽIS