Paskelbtas Renginiai

Pagerbti Jonavos pedagogai, paskelbta Metų mokytoja

Pirmadienis, 10 October 2022 12:04 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės vadovai Mokytojų dienos proga surengtoje šventėje pasveikino buvusius ir esamus Jonavos mokytojus. Labiausiai šiemet nusipelniusiam pedagogui suteiktas Metų mokytojo vardas – juo paskelbta Jonavos vaikų lopšelio - darželio „Dobilas“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja ekspertė Dijana Borisovienė.

Jonavos kultūros centre vykusioje šventėje iš pradžių pasveikinta visa rajono švietimo bendruomenė. Padėkas mokytojams ir sveikinimo žodžius tarė rajono meras Mindaugas Sinkevičius, mero pavaduotoja Birutė Gailienė, LR Seimo narys Eugenijus Sabutis, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Vijolė Šadauskienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Violeta Kolesnikienė.

Mero pavaduotoja B. Gailienė netrukus paskelbė, kad Jonavos Metų mokytojo vardas šiemet suteikiamas D. Borisovienei.

„Šiandien visi sutinkame, kad būti mokytoju – ne pats lengviausias dalykas. Švietime niekada nebūna lengvų metų, todėl ir rinktis šią profesiją ryžtasi šiais laikais jau retas. Vis dėlto savo rajono mokytojų bendruomenėje turime išties iškilių, šviesių ir ypatingų asmenybių, nušviečiančių mūsų vaikų ir jaunuolių ugdymosi kelią“, - sako Metų mokytojo vardo ir premijos suteikimo komisijos pirmininkė mero pavaduotoja B. Gailienė.

Metų mokytojo vardas ir piniginė premija Jonavoje suteikiama pirmą kartą.

Premija teikiama už reikšmingiausius pastarųjų penkerių metų nuopelnus profesinėje veikloje, ugdytinių pasiekimus ir pažangą, lyderystę, nuolatinį asmeninį tobulėjimą ir gerosios darbo patirties sklaidą, darbus švietimo srityje, aktyvią pilietinę poziciją vietos bendruomenės gyvenime.

Konkurse dalyvavo keturios kandidatės: D. Borisovienė, J. Vareikio progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Loreta Kazlauskienė, J. Ralio gimnazijos ekonomikos mokytoja metodininkė Rūta Strumilienė ir „Neries“ pagrindinės mokyklos technologijų mokytoja Dainora Grinė.

Visoms kandidatėms įteikti savivaldybės mero padėkos raštai ir dovanos.

Šventinės popietės metu taip pat pagerbti ilgamečiai mokytojo profesijos atstovai bei ką tik dirbti pradėję jaunieji pedagogai, ugdymo įstaigų vadovai sulaukė padėkų už sėkmingai įgyvendintus projektus.