Paskelbtas Sportas

Jonavoje lankėsi Nacionalinės sporto agentūros vadovas

Pirmadienis, 10 October 2022 12:00 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybėje lankėsi Nacionalinės sporto agentūros (NSA) direktorius Mindaugas Špokas, kuris susitiko su rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi ir Jonavos sporto centro direktore Jūrate Stanislovaitiene.

NSA vadovas domėjosi Jonavoje turima sporto infrastruktūra ir galimybėmis Jonavoje rengti aukšto meistriškumo sporto renginius, ugdyti profesionalius sportininkus.

M. Sinkevičius ir M. Špokas taip pat aptarė naujų sporto objektų finansavimo galimybes.

Liepos mėnesį darbą pradėjusi NSA yra pagrindinė valstybės sporto politiką įgyvendinanti įstaiga, įkurta prie LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Agentūra iš ministerijos jau perėmė valstybės stipendijų administravimą, premijų, rentų skyrimą, skelbia fizinio aktyvumo projektų ir programų konkursus, o nuo 2023 m. administruos didžiąją dalį aukšto meistriškumo sporto, fizinio aktyvumo ir sporto infrastruktūros lėšų, t. y. apie 60 mln. eurų sportui skiriamų metinių lėšų.

Per pastaruosius kelerius metus Jonavos mieste pavyko gerokai patobulinti viešąją sporto infrastruktūrą, pastatyti naujų sporto objektų, surengti stambių tarptautinės ir vietinės reikšmės sporto renginių.

Dėl patogios geografinės padėties ir išvystytos infrastruktūros Jonavos miestą nuolat renkasi dviračių sporto, bėgimo, triatlono varžybų organizatoriai.

Visas šias miesto iniciatyvas įvertino Lietuvos sporto federacijų sąjunga, kuri tradiciniuose sporto vadybos apdovanojimuose 2020 m. Jonavą paskelbė sporto miestu.