Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos ligoninė tapo LSMU Akušerijos ir ginekologijos rezidentūros baze

Trečiadienis, 28 September 2022 16:58 Parašė 

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pasirinko Jonavos ligoninę savo Akušerijos ir ginekologijos rezidentūros baze – čia bus ruošiami kvalifikuoti gydytojai specialistai.

Apie tai ligoninės administraciją informavo LSMU Podiplominių studijų centro dekanas prof. Juozas Kupčinskas.

„Šis sprendimas rodo ligoninės ir joje dirbančių specialistų pripažinimą, leidžiantį įstaigai pritraukti būsimus gydytojus specialistus ir sustiprinti bendradarbiavimą su universitetu, gauti mokslinę ir metodologinę paramą iš universiteto dėstytojų, akademinės bendruomenės“, - sako VšĮ „Jonavos ligoninė“ vadovas Gediminas Ramanauskas.

Jo teigimu, Jonavos ligoninės administracija bendradarbiavimo su LSMU siekė nuo šių metų pradžios, diskutuodama ir įrodinėdama savo galimybes priimti, sudaryti sąlygas mokytis bei stiprinti praktinius įgūdžius jauniesiems specialistams.

LSMU Podiplominių studijų centro sprendimas vainikavo atliktus darbus.

„Ši žinia – reikšmingas įvertinimas ir kartu didelis mūsų rajono ligoninės pasiekimas. Vadinčiau tai konkurenciniu pranašumu, kuris būsimoms mamytėms bei skyriaus pacientėms siunčia aiškią žinią – Jonavos ligoninėje teikiamos akušerijos ir ginekologijos paslaugos yra pačios aukščiausios kokybės“, - sako rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jonavos ligoninės Akušerijos ginekologijos skyrius pastaruoju metu sulaukia ypač daug gerų atsiliepimų iš savo pacienčių. Moterys atvyksta gimdyti į Jonavą iš kitų šalies miestų ir rajonų, todėl ligoninė planuoja šiemet pasiekti gimdymų skaičiaus rekordą.

Ligoninės administracija žada tęsti bendradarbiavimą su LSMU bei tikisi tapti mokslo ir specialistų ruošimo baze ir kitų profilių specialistams.