Paskelbtas Miesto naujienos

Rajono vadovai pasveikino socialinius darbuotojus

Trečiadienis, 28 September 2022 11:24 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės vadovai antradienį, rugsėjo 27 d., visus rajono socialinius darbuotojus pasveikino su Socialinio darbuotojo diena.

Šventinio vakaro metu Jonavos kultūros centre pagerbti ir mero Mindaugo Sinkevičiaus padėkomis apdovanoti ilgamečiai rajono socialinių įstaigų darbuotojai, iš viso – 24 asmenys.

„Jūsų pasirinkta profesija išties labai sunki, bet įdomi ir be galo prasminga. Esate arčiausiai žmonių, kuriems labiausiai reikia pagalbos, paguodos, dėmesio ir palaikymo. Jūsų, Jonavos rajono socialinių darbuotojų, profesionalumas pastaruoju metu ypač išryškėjo susidūrus su rimta migracijos krize ir pabėgėlių problemomis. Tai, kaip jos sprendžiamos Jonavoje, tapo pavyzdžiu visoje šalyje. Nuoširdžiai dėkoju už kasdienines pastangas ir atsidavimą, už Jūsų pasiaukojantį darbą“, - sakė rajono meras M. Sinkevičius. 

Socialinius darbuotojus taip pat sveikino mero pavaduotoja Birutė Gailienė, Sveikatos, ekologijos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Birutė Platkauskienė, tarybos narys Nerijus Šalūga, Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Ūselienė, Seimo nario Eugenijaus Sabučio padėjėja Audronė Bagdonavičienė.

Socialinis darbuotojas – viena jauniausių profesijų Lietuvoje. Socialiniai darbuotojai Lietuvoje pradėti rengti nuo 1991 metų, tačiau tik 2008 metais buvo apibrėžtos Socialinio darbo studijų krypties reglamente reikalingos kvalifikacijos bei kompetencijos.

Socialines paslaugas Jonavos rajone teikia Jonavos rajono socialinių paslaugų centras, Jonavos globos namai, Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centras, Jonavos r. neįgaliųjų veiklos centras, Jonavos nakvynės namai, taip pat nevyriausybinės organizacijos, privačios įmonės.