Paskelbtas Miesto naujienos

SKAITYTOJA PIKTINASI. Teiks tvarkaraščių korekcijas

Antradienis, 13 September 2022 12:08 Parašė 

„Visiškas chaosas mieste nuo rugsėjo 1 d.! Rugsėjo 6 d. prie LIDL stotelės autobuso laukiau aš ir didžiulis būrys keleivių. Po 17 val. autobusas nevažiavo, nors švieslentėje degė pranešimas, kad turi važiuoti.

17.36 val. turėjęs važiuoti iš Reabilitacijos centro autobusas (ir sumanyk tokią nesąmonę!) nurodytu laiku taip pat nepasirodė, švieslentėje atsirado skaičiai, kad važiuos po 6 min., po to – po 8 min. ir t. t. , o atvažiavo jis tik po gerų 50 min., apie 18.15 val. Žmonės piktinasi, kad iš Reabilitacijos centro grįžtantys autobusai patenka į spūstis prie Ruklos arba Jonavos ir pastoviai vėluoja, kartais net apie valandą laiko. Stotelėje tą dieną keleiviai laukė apie 2 valandas ir kalbėjosi, kad taip dabar būna kasdien. O juk daugelis tokiu laiku grįžta iš darbo, iš parduotuvių ir t. t.

Sutrumpintas ir 7-ojo maršruto važiavimo laikas – iki 17.30 val. Tad mieste praktiškai nuo 17.30 val. nebandyk niekur judėti, nes jei išvažiavai, tai grįžti neturėsi kuo. Keli iš Kauno vykstantys autobusai į Rimkus – ne išeitis. O juk artėja ruduo, žiema, kaip žmonėms grįžti iš darbų? Ir ši „politika“ atitinka valstybės, Europos priimtą nuostatą skatinti žmones naudotis viešuoju transportu, jei net būtiniausi keleivių poreikiai neužtikrinami ir visiškai nežiūrima viešojo intereso?“, – „Alio Jonavai“ sakė pasipiktinusi jonavietė.

UAB „Jonavos autobusai“ direktorius Otaras URBANAS: „Komentuojant šią konkrečią situaciją, reikėtų akcentuoti, jog autobusas į nurodytą stotelę atvyko ne 18.15 val., kaip nurodė skaitytoja, o 18.02 val. Švieslentėje rodomas laikas apskaičiuojamas atsižvelgiant į autobuso greitį ir likusį atstumą, todėl, mažėjant greičiui dėl spūsčių, atvykimo laikas ilgėja, o stovint spūstyse nerodomas, nes sistema negali apskaičiuoti laiko, kiek autobusas stovės spūstyje.

Autobusai vėluoja dėl vykstančių remonto darbų Lietavos g., spūsčių žiedinėje sankryžoje Plento g. bei dėl viaduko link Ruklos remonto. Ir tai yra didelė problema. Šiuo konkrečiu atveju autobusas vyko iš Reabilitacijos centro ir, pravažiavęs mieste numatytą trasą (kuri suplanuota keleivių patogumui), vėl turėjo važiuoti į Reabilitacijos centrą. Akivaizdu, kad nuo rugsėjo 1 d. spūsčių problema dar paaštrėjo dėl padidėjusio automobilių skaičiaus bei tapo aktuali praktiškai visą dieną, o ne tik piko valandomis. Atsiprašome keleivių už nesklandumus ir tikimės, kad remonto darbai pasibaigs artimiausiu metu.

Dėl maršruto Nr.7 važiavimo laiko situaciją nuolat stebime, maršruto intensyvumas priklauso nuo keleivių srauto, kuris po 17 val. drastiškai mažėja, tačiau, atsižvelgę į pastabas, artimiausiu metu Jonavos rajono savivaldybės keleivinio kelių transporto komisijai teiksime tvarkaraščių korekcijas.

Taip pat norime atkreipti skaitytojos dėmesį, jog nuo 2020 m. dėl itin mažo keleivių skaičiaus Kauno maršrutai vakare pro Rimkų mikrorajoną nevažiuoja“. 

Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ