Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

„Lidl Lietuva“ ir toliau moka didžiausius atlyginimus sektoriuje

Antradienis, 13 September 2022 11:38 Parašė 

Prekybos tinklas „Lidl“ ir toliau išlaiko lyderystę pagal mokamus atlyginimus tarp penkių didžiųjų maisto prekybos tinklų, rodo naujausi „Rekvizitai.lt“ duomenys. Per pirmus šių metų septynis mėnesius „Lidl“ mokamas vidutinis atlyginimas ir užmokesčio medianų vidurkis buvo didžiausi.

Šių metų sausio–liepos mėn. „Lidl Lietuva“ darbuotojų užmokesčio bendras vidurkis prieš mokesčius siekė 1888,46 eurus ir buvo aukščiausias tarp penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų, rodo naujausi „Rekvizitai.lt“ duomenys. „Lidl Lietuva“ minėtame sektoriuje taip pat pirmauja pagal atlyginimų medianą, kuri sausį–liepą vidutiniškai siekė 1472,60 eurus.

„Stengiamės būti pačiu geriausiu darbdaviu savo darbuotojams, todėl vertindami jų indėlį į sklandžią prekybos tinklo veiklą, siūlome vieną konkurencingiausių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje. Suprantame, kad tai leidžia jiems jaustis saugiai dėl savo finansinės padėties ir skatina siekti profesinių rezultatų“, – teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

„Lidl Lietuva“ rinkos atlyginimus vertina pagal visą kalendorinį mėnesį prekybos tinkle išdirbusių darbuotojų darbo užmokesčio rodiklius. Šie duomenys, iš visų pateikiamų Rekvizitai.lt puslapyje, tiksliausiai atspindi įmonėse vyraujantį atlygio lygį.

„Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė pažymi, kad išsaugoti lyderių pozicijas įmonei padeda ir periodiškai didinamas bazinis darbo užmokestis. Nuo šių metų sausio 1-osios darbo užmokestis 5–15 proc. buvo padidintas visiems „Lidl Lietuva“ komandos nariams nepriklausomai nuo to, kokias pareigas jie užima – tam biudžete buvo numatyti papildomi 9 mln. eurų.

Be to, „Lidl Lietuva“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams yra taikoma pakopinė darbo užmokesčio kėlimo sistema, kuri keliems metams į priekį garantuoja kasmetinį atlyginimų augimą. Tai reiškia, kad šių darbuotojų sutartyse yra nurodyta, kaip jų algos kils ateinančius kelerius metus.

„Lidl Lietuva“ savo darbuotojams siūlo ir kitus priedus bei įvairias motyvacines priemones. S. Savickienė akcentuoja, kad šiais finansiniais metais (iki 2023 m. kovo mėn.) komandos nariams skiriamų papildomų naudų ir premijų krepšelis sieks beveik 4 mln. eurų.

Įmonės duomenimis, 80 proc. darbuotojų yra patenkinti teikiamomis papildomomis naudomis. Bene labiausiai vertinamos – su sveikatos apsauga susijusios naudos: imunitetą stiprinantys vitaminų rinkiniai rudenį, galimybė darbuotojams ir jų vaikams iki 14 m. nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, jau trečius metus sėkmingai bandomąjį laikotarpį praėjusiems darbuotojams suteikiamas papildomas privatus sveikatos draudimas.

„Nuosekliai rūpinamės savo komandos narių sveikata, stengiamės, kad darbuotojai gautų visą jiems reikalingą sveikatos priežiūrą. Dėl to draudimo paslaugų įgyvendinimui, lyginant su pernai, šiemet skiriame beveik 30 proc. daugiau lėšų – taip sveikatos draudimo paketas nepraranda aktualumo ir yra nuolat atnaujinamas“, – sako S. Savickienė.

Pavyzdžiui, iki šiol draudimo išlaidas darbuotojai naudojo norėdami padengti ambulatorinio ir stacionarinio gydymo išlaidas, įsigyti reikiamų vaistų, maisto papildų ar vitaminų, o nuo šių metų pradžios jie gali padengti ir dalį odontologijos bei optikos paslaugų išlaidų.

Ne mažiau rūpinamasi ir „Lidl Lietuva“ darbuotojų emocine savijauta. Įmonė visiems komandos nariams suteikia galimybę nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus bei anonimiškai konsultuotis su asmenines, teisines ir finansines konsultacijas teikiančiais specialistais. Pastarosios programos teikiamais privalumais gali pasinaudoti ir darbuotojų artimieji.

Visiems prekybos tinklo darbuotojams taip pat užtikrinamos profesinio tobulėjimo galimybės ir mokymai, kuriuos veda vieni geriausių Lietuvos lektorių. Šiais finansiniais metais įmonės mokymų biudžetas darbuotojams buvo padidintas beveik 60 proc., lyginant su pernai metais, ir siekia daugiau nei pusę milijono eurų.

Įmonė jau ketvirtus metus iš eilės yra įvertinama prestižiniais „Top Employer 2022 Lietuva“ ir „Top Employer 2022 Europe“ sertifikatais. Šiemet „Lidl Lietuva“ antrąkart pelnė ir darbo skelbimų portalo „CVbankas.lt“ suteikiamą „Metų darbdavio“ titulą.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,9 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 64 prekybos tinklo parduotuvės 25-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Kaišiadoryse.