Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje atidarytas mobilus Klimato muziejus

Trečiadienis, 07 September 2022 09:43 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius antradienį atidarė į Jonavą atvykusį mobilų Klimato muziejų.

Keturiuose spalvinguose jūriniuose konteineriuose įrengtas muziejus keliauja per 16 Lietuvos miestų.

Kiekviename mieste gyventojai kviečiami registruotis į nemokamas, interaktyvias ekskursijas, kuriose galės pamatyti, paliesti ir suprasti klimato kaitą.

Muziejus pristato keturias pagrindines temas: klimato kaitos priežastis bei padarinius, pagrindinius ES Žaliojo kurso punktus Baltijos šalyse, gamtos svarbą šiuolaikinio žmogaus gyvenime bei tvarius pokyčius, kuriuos lengvai galime atlikti kasdien.

„Šis muziejus – ne tik pramoga, bet ir puiki edukacija. Užsukę į vidų galėsite sužinoti, ką mes visi galime padaryti, kad klimato kaita nevyktų taip sparčiai, kokių įpročių reikėtų atsisakyti.

Visa tai sužinoję, galėsite ir kitiems papasakoti, pakviesti čia apsilankyti“, - pirmiesiems muziejaus lankytojams, Jonavos pradinukams, sakė rajono meras.

Registruotis nemokamai ekskursijai muziejuje galima dviem būdais: pavieniams asmenims, šeimoms bei draugų grupelėmis, arba komandoje — su klasiokais ar bendradarbiais.

Klimato muziejus įsikūręs miesto centre, Ramybės skvere. Muziejaus darbo laikas: antradienis - sekmadienis: 11:30 - 19:30. Muziejus Jonavoje lankysis iki rugsėjo 11 d. 

Projektas yra Europos klimato iniciatyvos dalis, kurį koordinuoja asociacija „Aktyvus jaunimas“ drauge su partneriais „Latvijas Dabas Fund“.