Paskelbtas Renginiai

Skelbiamas kasmetinės P. Dovalgos premijos skyrimo konkursas

Antradienis, 06 September 2022 10:05 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės administracija skelbia konkursą Prano Dovalgos premijai gauti.

Premija skiriama už lietuvių ar čekų kalba per pastaruosius 5 metus publikuotą literatūrinį kūrinį, filmą, spektaklį, tekstą istorinės atminties, lietuvių ir čekų tautų kultūrinio, politinio ar ekonominio bendradarbiavimo temomis. Į Premiją gali pretenduoti Lietuvos ir užsienio autoriai.

Premijos fondą sudaro Jonavos rajono savivaldybės bei privačių rėmėjų skiriamos lėšos. Kasmet premijos fondą sudaro 1 000 Eur (vienas tūkstantis eurų). Šiemet P. Dovalgos premija bus skiriama jau penktą kartą.

„Kviečiu visus meno kūrėjus aktyviai dalyvauti konkurse ir padėti mums atkreipti visuomenės dėmesį į neeilinę P. Dovalgos asmenybę“, - kviečia Jonavos rajono mero pavaduotoja, vertinimo komisijos pirmininkė Birutė Gailienė. 

Pernai pirmą kartą P. Dovalgos premija atiteko ne lietuvių autoriui – ji įteikta čekų vertėjai Verai Kocianovai už Alvydo Šlepiko romano „Mano vardas – Marytė“ vertimą į čekų kalbą.

2020 m. premija buvo skirta dviem autoriams: žurnalistams Irenai Nagulevičienei už apybraižą „Pabartonių paslaptis: nacių auka – trisdešimtmetis žurnalistas“ ir Gediminui Zemlickui už straipsnį žurnale Lietuva - Čekija „Pranas Dovalga: Nuo Neries ligi Vltavos krantų“ ir straipsnį žurnale Naujoji Romuva „Karolis IV: dėl ko taip gerbiamas Čekijoje ir už jos ribų“.

Dar anksčiau P. Dovalgos premija buvo skirta istorinių – kultūrinių laidų režisieriui Justinui Lingiui už televizijos laidų ciklą „Nežinoma Čekijos Lietuva“.

2018 metų P. Dovalgos premijos buvo įteiktos Lietuvos ir Čekijos žurnalo leidėjui ir redaktoriui, publicistui Petrui Algiui Mikšai už kūrinį „Kaunietis žurnalistas ir vertėjas Pranas Dovalga: prikeltas iš istorijos užmaršties" ir jonavietei Gražinai Čekavičienei už monografiją „Čekų muziko kelias Lietuvoje".

Kasmet nuo sausio 1 d. iki lapkričio 1 d. kandidatus gauti premiją turi teisę siūlyti meno kūrėjų asociacijos, visuomeninės organizacijos, leidyklos ir darbų autoriai patys save, pateikdami jau publikuotus literatūros  kūrinius, filmą, spektaklį, tekstą 3 (trimis) egzemplioriais Jonavos rajono savivaldybės administracijai, adresu Žeimių g. 13, LT-55158 Jonava. Kūrinys ir/arba santrauka pateikiama lietuvių kalba.

Daugiau informacijos, tel. (8~349) 50 099, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.