Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Respublikinis armonikininkų suvažiavimas Batėgaloje

Penktadienis, 02 September 2022 11:36 Parašė 

Rugpjūčio 26 d. 19 val. puikiu oru ir gera nuotaika prasidėjo respublikinė kaimo šventė Batėgaloje „Vasaros palydos su armonika“. Renginys vyksta jau antrus metus ir sulaukia vis daugiau dalyvių ir žiūrovų.

Šventėje netrūko dainų, įvairios armonikų muzikos. Išskirtinis pasiekimas – didžiausi metaliniai skrabalai – 1,65 m aukščio, 1,25 m pločio – pagaminti Antano Kirvelevičiaus iš Jonavos r. 2021m. Skrabalai padaryti iš medinio drožiniais puošto rėmo, su jame pritvirtintais 30 įvairaus stambumo ir dydžio, suderintais D tonacijos metaliniais varpeliais. Iš jų seniausiai nulietas 1863 m. Antano metaliniai skrabalai ir išradingumas sužavėjo žiūrovus.

Po didžiausių metalinių skrabalų į sceną vienas paskui kitą pradėjo plūsti su savo įmantriais muzikos instrumentais armonikieriai, kurie atvyko iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Linksmino susirinkusius gerai žinomomis liaudies melodijomis. Jonaviškius pakeitė Kauno ir Kauno r. Domeikavos muzikantai, skambėjo nuostabios eilės ir dainos Lietuvai, mūsų gimtinei. Batėgalos kaimo slėnius užliejo muzika moterų iš Raseinių r., Ariogalos ir Pakruojo.

Respublikinėje kaimo šventėje „Vasaros palydos su armonika“ netrūko dainų, visokiausių armonikų muzikos, kurias susirinkusiems dovanojo pensininkų asociacija „Jonavos Bočiai“ Jie puikiai apdainavo kaimo ir muzikanto gyvenimą. Dainos žodžiai priminė, kaip gera susirinkti drauge ir gyventi gimtinėje.Šventėje gausu buvo ne tik muzikos, bet ir vaišių, kuriomis pasirūpino renginio rėmėjai –nuostabaus skonio košė, virta ant laužo. 

Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos Batėgalos skyrius džiaugiasi ir nuoširdžiai dėkoja geranoriškiems, paramą suteikusiems, mūsų šventės draugams, rėmėjui, be kurių respublikinis armonikininkų suvažiavimas Batėgaloje „Vasaros palydos su armonika“ nebūtų buvęs toks nuostabus.

Renginyje dalyvavę armonikieriai: Danielius Jokubauskas, Alvydas Kurkuzinskas, Antanas Kirvelevičius, Valery Posakh, Bronius Kaminskas, Nijolė Žiaunienė, Nijolė Pabarčienė, Irena Šaknevičienė, Zita Zdanavičienė, Steponas Rumba, Petras Rutkauskas.Renginio rėmėjas: UAB „Jotrungės prekyba“

Renginio organizatorė ir straipsnio autorė Ingrida Tunkevičienė