Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Geriausia Moters vaidmens atlikėja – Jonavos teatro aktorė

Trečiadienis, 20 July 2016 19:37 Parašė 

Savivaldybės teatras praėjusį savaitgalį dalyvavo Klojimo teatrų šventėje „Kur Nemuno mėlynas kelias“, iš kurios parsivežė gausybę žiūrovų aplodismentų, padėkos raštų ir nominaciją „Geriausias moters vaidmuo“. Ji atiteko Jonavos teatro aktorei Lolitai Vaškelienei už Motinos vaidmenį Jono Andriulevičiaus poetinėje pokario dramoje „Namo...“.

Geriausia moters vaidmens atlikėja L. Vaškelienę festivalio, vykusio ūkininkų M. ir J. Galinių sodyboje Matiešionių kaime (Prienų r.), scenoje paskelbė profesionali aktorė Olita Dautartaitė, įteikdama organizatorių – Birštono vienkiemio bendruomenės – kvietimą pailsėti Birštono „Tulpės“ sanatorijoje. Šis jau šeštą kartą vykstantis festivalis garsėja savo nuoširdumu, itin gausiai besirenkančiais žiūrovais ir programos įvairove. Dažnai šioje šventėje dalyvaujantis, žiūrovų mėgstamas ir laukiamas Jonavos rajono savivaldybės teatras šiemet atvežė į pokario laikus nukeliančią J. Andriulevičiaus poetinę dramą „Namo..“.

„Mūsų spektaklis skiriamas kiekvieno iš mūsų praeičiai, kiekvieno iš mūsų Motinai, – sakė spektaklio autorius ir režisierius, Jonavos rajono savivaldybės teatro meno vadovas J. Andriulevičius. – Nors pastatymas tikrai ne pramoginis, tačiau autentiškos ūkininkų sodybos aplinkoje jis palietė visų širdis: jautėme tai iš žiūrovų reakcijos“.

Šiemet Klojimo teatrų šventėje dar dalyvavo Kelmės Mažasis teatras, parodęs L. Jonušytės „Žemaičiai bylinėjasi“( rež. Gediminas Trijonis); Varėnos r. Marcinkonių kaimo teatras su B. Vilimaitės „Numirusiųjų reikalai“ ( rež. Rimutė Avižienė) ir festivalio šeimininkai Birštono vienkiemio teatras, savitai interpretavęs S. Kymantaitės-Čiurlionienės „Kuprotas oželis“ ( rež. Beata Klimavičienė). Iš įvairių Lietuvos kampelių ir užsienio atvykusius žiūrovus linksmino Ežerėlio kultūros centro kapela „Samanėlė“, (vad. Remigijus Marma).

Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas, Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys, dėkodamas festivalio dalyviams, tarp jų ir Jonavos rajono savivaldybės teatrui, pabrėžė gebėjimo pakilti virš kasdienybės, suteikti džiaugsmo ir vilties aplinkiniams svarbą – tai ir yra teatro galia.

Gintarė VAICIEKAVIČIŪTĖ
Jonavos rajono savivaldybės teatro
pastatyminės dalies vedėja