Paskelbtas Miesto naujienos

„Baldai Jums“: ateik į mūsų kolektyvą

Trečiadienis, 31 August 2022 10:49 Parašė 
Alfonsas Meškauskas: „Bendrovėje jums – visos sąlygos tobulėti“    Alfonsas Meškauskas: „Bendrovėje jums – visos sąlygos tobulėti“

Šiuo metu Lietuvos verslininkams – ne pyragai. Energetiniai kaštai pramušė debesis, reikia galvoti ne tik kaip išsaugoti verslą, bet ir dirbti pelningai, nes atsakai ne tik už save, bet ir už savo darbuotojus. UAB „Baldai Jums“ generalinis direktorius Alfonsas Meškauskas priima dabartį ne skųsdamasis, kad sunku, o įgyvendindamas projektus, ieškodamas naujų rinkų.

Nuslūgus pandemijai, bendrovės veikla pradėjo stabilizuotis, atsirado didesnė paklausa baldų eksporto rinkose, bet iškart pradėjo kilti žaliavų kainos: nuo praeitų metų lapkričio iki dabar padidėjo 2-3 kartus. Skaičių mėgėjams: jei 1994 m. beržiniai rąstai kainavo 30 Lt, dabar už juos mokama 170-180 eurų (20-čia kartų daugiau). Maža to, „cirkai“ vyksta su elektros energija ir nesugebama aiškiai išdėstyti, kodėl taip yra, praktiškai nieko nedaroma, kad situacija būtų suvaldyta.

„Baldai Jums“ šiuo klausimu padeda pati sau: įžvalgūs bendrovės vadovai investavo į saulės energiją, įgyvendino projektą ir šiuo metu saulės elektrinė jau gamina 20 proc. visos reikiamos energijos.

Realybė tokia, kad pardavimų rinkose vyksta didžiulė konkurencija, ir kiekviena bendrovė ieško savo nišos. Alfonsas Meškauskas pasidžiaugia, kad ilgas ir kantrus darbas davė rezultatų: pavyko projektas, praėjusiais metais bendrovei atnešęs 0,7 mln. Eur, o šiemet pajamos iš šio projekto jau pasiekė 1,5 mln. Eur.

Prasidėjus karui Ukrainoje, įvestos sankcijos smogė abiem pusėms. Iki tol „Baldai Jums“ iš Rusijos ir Baltarusijos įsiveždavo apie du trečdalius obliuotos medienos. Nuo liepos pradžios nebeatvažiuoja nė vienas kubas. Bendrovė laiku atsiskaitė su buvusiais partneriais, o trūkstamos medienos teko ieškoti aukcionuose. Kainos „šoko“ nuo 115 Eur iki 170-180 Eur. Bus nelengva užtikrinti pelningą veiklą. Mediena įsigyta iš Lietuvos valstybinių urėdijų, ir „Baldai Jums“ (kaip ir visi kiti, dalyvavę aukcione) nėra užtikrinta, kad medieną gaus nurodytu terminu: urėdijos to padaryti nesugeba – tai žmonių nėra, nei technika genda...

Nepaisant sunkumų, darbas vyksta (produkcija važiuoja į Švediją, Daniją, Suomiją, Didžiąją Britaniją; Lietuvos rinkai parduodami tik briketai) ir medienos paruošimo baras, kurį laiką dirbęs vieną pamainą, vėl grįžta į darbą dviem pamainomis, tad reikia papildomų 10-15 žmonių. „Baldai Jums“ šiandien gali užtikrinti sėkmingą darbą, tačiau, norint išgyventi, tenka galvoti, kaip turėti didesnę apyvartą. Todėl į bendrovę kviečiami šlifuotojai, apdailininkai, staklininkai, pakuotojai. Su panorusiais dirbti generalinis direktorius kalbasi individualiai, atsižvelgia į jų pageidavimus, teikia savo pasiūlymus.

Alfonsas Meškauskas sako, kad ne vienas žmogus, atėjęs dirbti pagalbiniu darbininku, noru mokytis, tobulėti „prasimuša“ ir šiuo metu jau valdo ne tik paprastas, bet ir kompiuterines stakles. Taip, pradėjęs nuo mažesnio atlygio, jį pasidvigubina.

Ne tik laiku mokamas atlyginimas yra aktualus žmogui. Gyvenantys mieste į/iš darbo vežami nemokamai, gyvenančiam kaime taikomas individualus grafikas, kad darbo vieta būtų laisva ir žmogus galėtų dirbti jam patogiu laiku. Bendrovėje organizuojama loterija: jei per pusmetį nesirgai ir dirbai, gali laimėti tam tikrą pinigų sumą. Yra pasirašyta kolektyvinė sutartis. Joje numatyta (priklausomai nuo to, kiek metų dirba, švenčia jubiliejų ir kt.) vienkartinė paskata. Dar viena naujovė: jei darbuotojas prikalbino į „Baldai Jums“ ateiti žmogų (turi būti atsakingas, išdirbti tam tikrą laiką), tada gauna paskatinimą, kad į bendrovę pakvietė gerą darbuotoją.

Iki pandemijos „Baldai Jums“ puoselėjo nemažai tradicijų, tačiau kol kas į normalų ritmą dar negrįžta. Išliko Tarptautinės moters dienos minėjimas, dalyvavimas talkoje. Beje, ir čia vyksta loterija: 20-ties laimingų talkininkų laukia specialūs prizai.

UAB „Baldai Jums“ siūlo ne tik garantuotą atlyginimą, bet ir geras darbo sąlygas, galimybę augti bei tobulėti, atitinkamai kylantį atlygį.

Neseniai televizijai interviu davę bendrovės darbuotojai išvardijo priežastis, dėl ko jie pasirinko „Baldai Jums“ kolektyvą ir nežada ieškoti laimės kitur. Parodei gerus darbo rezultatus – į tai bus atsižvelgta, augs atlygis, tik netingėk (Ričardas); gali dirbti lanksčiu darbo grafiku, kas ypač svarbu auginant vaikus (Irma, pradėjusi dirbti paprasta šlifuotoja, o dabar – jau staklininkė); puikiai organizuotas darbo grafikas, šaunus kolektyvas (Inga). Ar gali būti geresnė reklama „Baldai Jums“, jei ne pačių darbuotojų įvertinimas?

Tad, jei ieškote darbo ir norite prisijungti prie bendrovės kolektyvo, skambinkite, rašykite, teiraukitės. Tel.: +370 618 10 957; el. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ