Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje atidaryta „Aluflam“ aliuminio profilių gamykla

Penktadienis, 19 August 2022 11:15 Parašė 

Jonavoje atidaryta nauja Skandinavijos kapitalo grupės „Aluflam Extrusion“ aliuminio profilių gamykla, kuri įsikūrė šalia jau 20 metų Jonavoje veikiančios „Aluflam“ aliuminio langų, durų ir fasadų gamyklos.

Įmonė į naują 7,7 tūkst. m² gamybinės paskirties pastatą su administracinėmis patalpomis investavo 7 mln. Eur, čia planuoja sukurti daugiau nei 100 darbo vietų. Tai yra viena didžiausių pastarųjų metų investicijų Jonavos rajone.

Pernai skelbta, kad nauja gamykla bus ne tik naujas įmonės plėtros etapas, bet ir visiškai naujos gamybos pradžia – aliuminio profilių ekstruzijos linija statoma, smarkiai išaugus jų poreikiui statybose, baldų, automobilių ir kitose srityse. Moderniomis technologijomis aprūpintas naujasis A+ energetinės vertės pastatas atitinka aukščiausius aplinkosaugos standartus, turės nuosavą 0,5 MW saulės elektrinę ir 8 elektromobilių įkrovimo vietas.

Naujame pastate beveik pusė ploto atitenka aliuminio profilių gamybos linijai, likusi dalis patalpų skirta administracinės paskirties patalpoms, mechaninio apdirbimo cechui, naujai automatinei miltelinio dažymo linijai bei sandėliavimo patalpoms. 

Jonavos rajono savivaldybė prisideda prie verslo plėtros sąlygų gerinimo Jonavoje. Ukmergės gatvėje, kurioje veikia daug pramonės įmonių, savivaldybė įrengė šaligatvį ir naujas automobilių stovėjimo vietas, sutvarkė viešojo transporto stotelę, įmonei neskaičiavo valstybinės žemės nuomos mokesčio, kol vyko statybos. Tą renginio metu akcentavo meras Mindaugas Sinkevičius bei nuoširdžiai sveikino su naujos gamyklos atidarymu.

Ukmergės gatvėje, Jonavoje, jau įsikūrusios ir gamybines patalpas turi bendrovės „Lonas“, „Lintera“, „ABC Nordic“, „Mingridas“, iš viso – daugiau nei 20 įmonių.