Paskelbtas Miesto naujienos

SKAITYTOJAS KLAUSIA. Rūkoriai užkniso

Penktadienis, 12 August 2022 11:04 Parašė 

– Rūkantys mūsų kaimynai įsigudrino tą daryti balkonuose ar butuose tiesiai pro langą. Vasara, langai atidaryti, dvokia rūkalais visi kambariai. Anksti ryte ir vakare po maždaug 18 val. iki nakties intensyviai rūkoma. Auginame mažus vaikus, smarve skundžiasi ir jie. Mandagūs prašymai išeiti į kiemą ir ten rūkyti nepadeda. Kas galėtų padėti sudrausminti rūkančiuosius? – klausė daugiabučio namo gyventojas Darius T. iš Rimkų mikrorajono.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė REDA ZARAUSKIENĖ: „Nuo 2021 m. sausio 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo 19 straipsnio pakeitimas, kuris nustatė papildomus draudimus ir ribojimus rūkymui daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose. Visi gyventojai, norintys, kad jų gyvenamasis daugiabutis būtų paskelbtas „Nerūkymo zona“, turi pateikti savo gyvenamosios vietos savivaldybės administracijai pranešimą dėl prieštaravimo pareiškimo (forma yra savivaldybės puslapyje). Gavus sprendimą, kad name draudžiama rūkyti balkonuose, būtina matomoje vietoje iškabinti informacinius pranešimus. 

Neleistinai daugiabučio balkone rūkiusiam žmogui gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 eurų, o padarius pažeidimą pakartotinai – nuo 50 iki 90 eurų. Patalpų savininkams, nenurodžiusiems rūkiusiojo duomenų, gresia bauda nuo 30 iki 60 eurų, o padarius pažeidimą pakartotinai – nuo 60 iki 120 eurų.

Noriu atkreipti dėmesį, kad gyventojai turi patys užfiksuoti pažeidimą ir perduoti užfiksuotus duomenis savivaldybei arba per epolicija.lt

Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ