Paskelbtas Aktualijos

Kokių formų būna veidrodžiai?

Ketvirtadienis, 11 August 2022 14:42 Parašė 

Veidrodžio formą ir jo rėmus renkamės, atsižvelgdami į bendrą vonios kambario interjerą ir jo dydį. Klasikiniais laikomi griežtų formų stačiakampiai veidrodžiai, jie rinkoje ir yra populiariausi. Tačiau reikia nepamiršti, jog apvalūs veidrodžiai sušvelnina vonios kambario kampų aštrumą ir aplinkai suteikia daugiau harmoningumo bei išlaiko erdvinę pusiausvyrą, todėl be reikalo jais mažiau domisi pirkėjai.

Kaip pasirinkti vonios kambario veidrodžiui rėmus?

Jei norite, kad jūsų vonios kambario aplinka atrodytų šiuolaikiškai ir moderniai, tada rinkitės griežtos formos veidrodį su į akį krentančiais metalinio profilio rėmus. Klasikos mėgėjai gali rinktis pasendintus rėmus. Be to, renkantis rėmą, verta atsižvelgti ir į paties veidrodžio išmatavimus. Jei veidrodis yra didelis, jam tikrai netiks siauri rėmai, tuo tarpu mažesniam veidrodžiui tiks ir siauri, ir platesni rėmai. Bet jeigu mažas veidrodis bus įspraustas į platų rėmą, jis pasidarys nebe toks praktiškas ir vaidins tik kambario papuošalo vaidmenį. Todėl jei jūsų pagrindinis tikslas, kad veidrodis nepriekaištingai atliktų savo pagrindinę paskirtį, jo rėmas turi būti proporcingas paties veidrodžio dydžiui.

Ką reikėtų žinoti apie vonios kambariui skirtų veidrodžių dydžius ir formas?

Kaip žinome, veidrodžių esama ir didelių, ir vidutinių, ir mažų. Vyrauja nuomonė, jog kuo didesnis veidrodis, tuo jis patogesnis naudotis. Jame pageidaujama gerai save matyti bent iki juosmens, tik tada toks veidrodis tikrai yra praktiškas. O pagrindinės vonios kambario veidrodžio formos yra stačiakampės, kvadratinės, neatsisakoma ir apskritų bei ovalinių formų veidrodžių.

Kokiomis savybėmis pasižymi apvalių arba ovalinių formų veidrodžiai?

Apvalūs arba ovaliniai veidrodžiai savo forma spinduliuoja moteriškumu ir švelnumu dvelkiančią energiją vonios kambario aplinkoje. Be to, apskritimas nuo seno yra laikomas tobulumo simboliu. Todėl ideali apvalaus veidrodžio vieta yra virš vonios praustuvo. Beje, apvalus veidrodis šauniai subalansuoja netaisyklingų arba kampuotų formų vonios kambario erdvę, nes kuo daugiau patalpoje yra stačių kampų ir griežtų linijų, tuo labiau toks veidrodis pagyvina aplinką. Todėl jį galima kabinti ne tik vonioje, bet ir svetainėje, vaikų kambaryje arba virš židinio.