Paskelbtas Aktualijos

TOP 5 būdai, kaip susirasti tinkamą darbuotoją

Ketvirtadienis, 11 August 2022 14:36 Parašė 

Darbuotojų paieška yra gana sudėtingas procesas, kuris reikalauja ypatingo atidumo ir gebėjimo perprasti, kas yra puikus variantas siūlomai darbo pozicijai. Darbuotojų paiešką galima vykdyti dviem būdais: paskirtas asmuo, kuris atsakingas už kandidatų apklausimą arba įmonės, kuriuos atrenka tinkamus kandidatus. Kurį būdą pasirinkti nėra svarbu, tačiau norint savo įmonėje turėti kompetentingą darbuotoją, kandidatų paieškos darbą, reikėtų perduoti į rankas tam žmogui (ar įstaigai), kurie turi suvokimą apie vykdomą darbo pokalbį.

Kandidatų paieškos praplėtimas, darbo paieškos portalai

Paskelbdami apie darbuotojų paiešką tik viename iš darbo paieškos portalų, tik sumažinate tikimybę rasti sau ieškomiausią ir tinkamiausią kandidatą. Galite pasinaudoti galimybe susisiekti su kolegijų, universitetų ir kitų mokymo įstaigų karjeros centrais. Taip pat galite susisiekti su įmonėmis, kurios atlieka personalo atrankas - jos galėtų pasidalinti apie jūsų siūlomą atvirą darbo poziciją. Pasidalinkite informacija apie ieškomą naują darbuotoją ir su savo dabartiniais, buvusiais darbuotojais ir sudalyvaukite savo srities parodose, renginiuose ar mugėse.
Šiai dienai labai gausu įvairiausių darbo paieškos portalų, todėl svarbu pasirinkti aktualų jūsų srities specialistams. Dažna klaida, kad darbdaviai ieškodami darbuotojų pasinaudoja tik vieno darbo paieškos portalu ir nepasidomi, kokios srities specialistai (techninio pobūdžio, jauni specialistai, vadovai ir pan.) dažniausiai toje darbo paieškos svetainėje lankosi. Be to, pasinaudokite galimybe - kandidatų CV peržiūros paslauga. Ji leidžia ieškoti ir tu kandidatų, kurie neatsiuntė CV, tačiau yra tinkami jūsų siūlomai pozicijai.

Tinkamai pasirinktas personalas ne tik sukuria reprezentatyvų įmonės vaizdą, bet ir padeda palaikyti jaukią bei smagią atmosferą darbo aplinkoje.

Rekomendacijos ir nenuvertinimas „blogų“ CV

Nepamirškite, kad galite pasinaudoti ir suteikta rekomendacijų galia. Galbūt kažkas iš jūsų pažįstamų žmonių ieško būtent tokio darbo, kurį jūs siūlote. O gal pažįstate tokių žmonių, kurie turi draugų ar artimųjų, kurie yra potencialūs kandidatai jūsų siūlomai pozicijai. Nors ir rekomendacijos skamba, kaip nuvalkiotas būdas, tačiau pasinaudojus šia galimybe, suteikiate galimybę greičiau sau rasti tinkamą kandidatą.
Šiuolaikinis pasaulis yra pilnas kūrybiškų žmonių, todėl vertinti, kas yra „geras“, o kas „blogas“ CV, būtų labai subjektyvu. Žinoma, kad CV irgi turi tam tikrus savo reikalavimus, tačiau, kad žmogus į savo gyvenimo aprašymo pateikimą pažvelgė kūrybiškiau, tai nesuteikia teisės manyti, kad jis nėra tinkamas kandidatas. Nepatingėkite peržvelgti ir tuos CV, kurie jums neatrodo patraukliai - galbūt jame slypi specialistas, kurio jums labai reikia! 

Socialiniai tinklai ir įmonės internetinis puslapis

Gyvename XXI amžiuje, kuris pažymimas, kaip technologinė karta. Kadangi dauguma žmonių yra aktyviai įsitraukę į internetinius puslapius, socialinius tinklus, šiuos įrankius galima panaudoti ir darbo pasiūlymui. Sukurkite darbo skelbimą ir savo įmonės socialiniame tinkle bei internetiniame puslapyje - taip padidinsite didesnį rezultatų gavimą ir suteiksite galimybę jūsų siūlomą poziciją pamatyti skirtingų specialistų gausai.