Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

NATO kariai surinko paramą Jonavoje globojamiems vaikams

Antradienis, 09 August 2022 10:57 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius padėkojo už bendradarbiavimą ir atsisveikino su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje 11-osios rotacijos vadu pulkininku leitenantu Andrä.

Vadovimą NATO kovinei grupei ir Vokietijos brigadai perima pulkininkas leitenantas Maulbecker ir pulkininkas Hastenrath, su kuriais bus tęsiamas Jonavos rajono savivaldybės ir rajono įstaigų bendradarbiavimas.

NATO pajėgų vadovybė susitikimo metu perdavė 2 tūkst. eurų piniginę paramą miestui.

Pinigai, kuriuos surinko kovinės grupės nariai, bus skirti Jonavos rajono socialinių paslaugų centro globojamiems vaikams.

Šių metų liepos 5 d. Jonavos meras M. Sinkevičius ir NATO priešakinių pajėgų vadas D. Andrä pasirašė bendrystės sutartį, kuria siekiama skatinti glaudžius ryšius tarp gyventojų ir daugiatautės kovinės grupės.

Tikimasi, kad įvairiapusiškas ir draugiškas Rukloje dislokuotų karių bendravimas padės stiprinti ir plėtoti kaimyniškus jų tarpusavio santykius.

„Kadangi esame kaimynystėje, ir kad geriau vieni kitus pažintume, manome, kad mūsų bendradarbiavimo glaudinimas gali vykti per sporto, kultūrinius ir socialinius renginius. Anksčiau panašus bendravimas vykdavo tik epizodiškai, tad  džiugu, kad nuo šiandien bendradarbiavimas bus pagrįstas parašais. Tai reiškia, kad NATO priešakinė kovinė grupė savo veiksmus orientuos į vietos bendruomenę, tiek Rukloje, tiek Jonavoje, o tai mus visus suartins dar labiau“, -  kalbėjo meras M. Sinkevičius.

Jau penkerius metus Vokietija vadovauja Lietuvoje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei ir skiria jai didžiausią karių skaičių.