Paskelbtas Miesto naujienos

KLAUSIA SKAITYTOJAS. Kas padės nemokančiam? Biblioteka!

Pirmadienis, 08 August 2022 15:24 Parašė 

Į redakciją paskambinęs skaitytojas pasidalijo savo įžvalgomis. Žmogus pila degalinėje kurą ir, kad gautų nuolaidą, reikia į telefoną programėlę suinstaliuoti, o jis nesupranta, nemoka. Degalinės darbuotojas nepadeda. Gal yra žmonių ar organizacija, kuri pagelbėja vyresnio amžiaus žmonėms informacinių technologijų klausimais? Ką daryti tiems, kurie vieniši, nėra kam  padėti?

Skaitytojas prisiminė laiką, kada dėl pandemijos negalėjo nueiti į  įstaigą – viskas vyko nuotoliniu būdu, viskas – per internetą. Dabar tas pats darosi su elektros rodmenų deklaravimu: irgi viskas nuotoliniu būdu. Viena senjorė 40 minučių „prakabojo ant telefono“, kol sujungė su UAB „Ignitis“, o panašių atvejų ne vienas ir ne du.

Redakcija kreipėsi į Jonavos viešosios bibliotekos informacijos ir kraštotyros skyriaus vadovę Reginą LUKOŠEVIČIENĘ: gal biblioteka vėl organizuos ar jau organizuoja IT mokymus, gal yra kokios programos, savanoriai? Į ką žmogus galėtų kreiptis?

„Viešojoje bibliotekoje nuolat organizuojami grupiniai gyventojų skaitmeninio raštingumo mokymai pagal įvairias programas. Tam renkamos žmonių grupės.

Šiuo atveju, kai žmogui reikia konkrečios pagalbos – įsidiegti programėlę telefone ar padėti susimokėti mokesčius ir pan. – teikiame individualias konsultacijas. Kiekvieno mėnesio pirmąjį trečiadienį organizuojame Informacijas dienas, pravedame individualius gyventojų skaitmeninio raštingumo mokymus: valandą laiko darbuotojas konsultuoja žmogų, atsako į jam iškilusius klausimus IT srityje.  

Mieli senjorai (ir ne tik), jei susidūrėte su konkrečia problema, nebūtina laukti Informacijos dienos, kviečiame atvykti į Informacijos ir mokymų erdvę (I aukštas, tel. (8 349) 615 94) bibliotekos darbo valandomis. Laukiame Jūsų!” 

Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ