Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos „Bitutė“ nugalėjo Mokyklų edukacinių erdvių konkurse

Penktadienis, 29 July 2022 11:21 Parašė 

Jonavos vaikų lopšelis-darželis „Bitutė“ tapo 2022 metų Mokyklų edukacinių erdvių konkurso nugalėtoju – darželis paskelbtas geriausiai savo edukacines erdves kuriančių ir naudojančių ikimokyklinių ugdymo įstaigų sąraše.

Mokyklų edukacinių erdvių konkursą inicijavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Konkursas vyko dviem etapais – savivaldybėse ir nacionaliniu lygmeniu.

Savivaldybių komisijos nacionaliniam konkurso etapui pristatė 115 mokyklų. Nacionalinė komisija aplankė ir įvertino mokyklas vietose, įteikė Aplinkos ministerijos skirtus prizus ir išrinko nugalėtojus.

Ikimokyklinio ugdymo mokyklų kategorijoje tarp nugalėtojų pateko Jonavos vaikų lopšelis-darželis „Bitutė“ ir dar 13 darželių iš kitų savivaldybių.

„Sveikinu „Bitutės“ kolektyvą su reikšmingu įvertinimu ir kartu džiaugiuosi, kad mūsų rajono vaikai ugdomi įstaigose, kurios nuolat galvoja apie savo edukacinių erdvių plėtrą, siekdamos sukurti kuo patrauklesnę, lavinančią ir jaukią aplinką mažiesiems jonaviečiams“, - sako rajono savivaldybės mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Mokyklų nugalėtojų atstovai 2022 m. rugpjūčio 8–12 d. kviečiami dalyvauti tarptautiniuose mokymuose „Edukacinių erdvių kūrimo patirtys Lenkijos, Vokietijos ir Čekijos visuomeninėse ir viešose aplinkose, saugomose teritorijose, gamtinis ir ekologinis ugdymas jose“.

Kaip pastebi organizatoriai, šiais metais, palyginti su ankstesniais, konkurse dalyvavo daugiausia savivaldybių, nacionaliniame etape – daugiausia mokyklų, o palyginti su 2020 m. konkursu, akivaizdus ir veiklų kokybinis pokytis: mokyklų edukacinėse erdvėse itin gausu naujovių, aplinkos kūrybiškai naudojamos mokinių ugdyme.

Vertintojai pasidžiaugė, kad konkurse puikiai pasirodė daug naujų, anksčiau konkurse nedalyvavusių mokyklų, nusipelniusių aukštų komisijos įvertinimų.