Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje vieši turizmo projekto partneriai iš Lenkijos

Penktadienis, 29 July 2022 11:20 Parašė 

Jonavoje vieši Lenkijos Seinų miesto delegacija, kuri dalyvauja bendrame dviejų savivaldybių aktyvaus turizmo infrastruktūros plėtros projekte.

Šio projekto metu Jonavos Joninių slėnyje pernai įrengtas profesionaliai suprojektuotas kalnų dviračių parkas, o Seinuose projekto partneriai nenaudojamoje teritorijoje miesto centre įsirengė riedučių trasą.

Projekto, kuriame dalyvauja abi savivaldybės, tikslas yra skatinti turizmo augimą ne tik plėtojant aktyvaus turizmo infrastruktūrą Jonavoje ir Seinuose, bet ir abiejų miestų bendradarbiavimą.

Vizito metu partneriai dalinsis patirtimi organizuojant turizmo veiklas, kuriant paslaugų paketus, galimų kelionių maršrutus ir kitas priemones. Jaunimas dalyvaus sporto ir laisvalaikio stovykloje.

Delegaciją iš Lenkijos pasitikusi Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Birutė Gailienė pakvietė svečius išbandyti Jonavoje įrengtą kalnų dviračių trasą, apžiūrėti kitas lankytinas rajono vietas ir sudalyvauti miesto gimtadienio šventėje.

Projektas „Aktyvus turizmas – darniam gamtos paveldo naudojimui Lietuvos-Lenkijos pasienyje" truks iki 2022 m. gruodžio 31 dienos.

Tikimasi, kad projekto dėka atsiradę objektai ir dviejų savivaldybių bendradarbiavimas prisidės prie viso regiono patrauklumo ir sudarys pagrindą tolesniam aktyvaus turizmo vystymui.