Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Išrinkti konkurso „Sukurta Jonavoje“ nugalėtojai

Penktadienis, 29 July 2022 11:15 Parašė 

Jonavos miesto 272-ojo gimtadienio šventės metu bus pagerbti rajono verslo bendruomenės nariai ir apdovanoti trys konkurso „Sukurta Jonavoje“ laureatai.

Speciali rajono savivaldybės tarybos sprendimu patvirtinta komisija išrinko tris nugalėtojus, kurie bus apdovanoti aukso medaliais ir įgis teisę konkurso simboliką naudoti savo prekių ar paslaugų žymėjimui bei reklamai. 

Konkurso laureatais šiemet tapo:

UAB „IT trade“ ir jų MarciPana fragrances namų kvapas „Tabakas ir ąžuolas“. Tai yra prabangioje juodoje dėžutėje supakuotas namų kvapo buteliukas, dekoruotas lavos akmens karoliukais, kuriuos galima nešioti kaip apyrankę. Dėžutėje pirkėjas taip pat randa knygos skirtuką su eilėmis ir natūralų mineralą – juodąjį turmaliną.

„Turmalinai valo aurą ir aplinką, į kurią patenka jų nešiotojas, nuolatos spinduliuodami savo energiją į išorę. Taip pat neutralizuoja neigiamą elektronikos spinduliuotę. Tai yra tobulai prie namų kvapo priderintas mineralas, kuris tinka visiems vyriškiems meridianams“, - sako Elmyra Tamkevičienė, namų kvapo autorė ir įmonės vadovė.

MB „Markyzo“ džemperis „Jonava“. Tai yra jonavietės siuvėjos Ingridos Zakarauskienės specialiai konkursui sukurtas džemperis. „Kuriant gaminį šiam konkursui buvo panaudotas „zero waste“ principas. Sukerpant įvairius gaminius iš trikotažo, lieka daug medžiagų atraižų, kurias panaudoti pavyksta itin retai. Šį kartą tikslas sunaudoti kiek įmanoma mažiau audinio ir palikti tik minimalias šiukšles gamtai buvo įgyvendintas“, - sako rūbų kūrėja.

MB „Noelia“ kūrybinė studija „NOE design“. Jonavietė Kristina Počepavičienė kuria ir parduoda meno dirbinius iš epoksidinės dervos, taip pat rengia mokymus ir dalijasi savo amato paslaptimis. „Dauguma kūrėjų neatskleidžia savo paslapčių, o mano tikslas yra šviesti žmones apie epoksidinę dervą bei jos galimybes. Yra mitas, kad epoksidinė derva – blogis. Šiandien technologija labai pažengusi, dirbu su netoksiška derva, su ja gali kurti net vaikai, ji yra tinkama sąlyčiui su maistu“, - sako menininkė.

Jonavos verslininkai šiemet konkursui pateikė iš viso 8 paraiškas. Savo produktus konkursui taip pat teikė liaudies muzikantas Antanas Kirvelevičius, J. Ralio gimnazijos mokinių bendrovė ir bendrovės „Achema“ bei „Agrochema“.

Konkursas „Sukurta Jonavoje“ rengiamas bendradarbiaujant su rajono savivaldybės verslininkus vienijančiu partneriu – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialu. 

Konkurso tikslas – didinti Jonavoje sukurtų gaminių bei paslaugų žinomumą, jų vartojimą bei skatinti aukštos kokybės, inovatyvių, išskirtinių ir galinčių konkuruoti šalies, užsienio rinkose gaminių bei paslaugų kūrimą.