Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Svajonių ir minčių takais vedima

Pirmadienis, 25 July 2022 11:44 Parašė 

Natalijos Donskajos tapybos darbų paroda Jonavos kultūros centro foje veikia nuo 2022-07-01 iki 2022-08-01 d.

Natalija Donskaja yra sukūrusi  daugiau nei 120 paveikslų. Autorės  paroda „Svajonių ir minčių takais vedama“ –  pirmoji Jonavos mieste. Jos darbai buvo eksponuojami Kėdainių M. Daukšos viešojoje bibliotekoje, Dotnuvos parodų centre, Kauno „Remis Tatto“ galerijoje, Ramygalos kultūros centre.

„Prieš keturis metus pradėjau mokytis Kėdainių meno mokykloje ir visa galva pasinėriau į kūrybą. Dirbu su aliejumi ir akrilu. Tapyba man leidžia išlieti savo emocijas spalvomis, forma, judesiu. Per paveiksluose sukurtą emociją bendrauju su savo žiūrovu. Mano darbuose vyrauja gamtos motyvas, nes dažnai būnu gamtoje ir ten semiuosi įkvėpimo, o mano dailės studijoje šie potyriai virsta spalvingomis drobėmis. Kurti savarankiškai pradėjau prieš keletą metų. Esu baigusi tiksliuosius inžinerinius mokslus, dirbau geležinkelio transporto inžiniere, šiandien žaviuosi menu ir tapau“, –  sakė Natalija Donskaja.

Paveiksluose „Gamta verkia“, „Vaikystės karjeras“, „Paukščių šokiai“, “Laužo šviesoje“ dominuoja abstrakcijos, kurias kuriant autorė naudoja idėjas kaip mąstymo rezultatą. Skirtingai nei jutiminis pažinimas, jos darbuose atspindinti pirmiausia daiktų, reiškinių išorė. Natalijos Donskojos mąstymas pasireiškia abstrakčiais sprendimais, samprotavimais, sąvokomis, teorijomis, kurios padeda autorei pažinti vidinių reiškinių vystymosi ryšius ir dėsningumus.

Eitvydė Pranevičienė