Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jonaviečiai mokėsi valdyti stresą

Pirmadienis, 18 July 2016 18:46 Parašė 

Kasdienis mūsų gyvenimas kupinas įtampą sukeliančių įvykių. Dažnai mus erzina triukšmingi kaimynai už sienos, darbdaviai, kurie šykšti didesnės algos, eilės poliklinikose, parduotuvėse ir t.t. ir pan.

Tačiau tai – tik lašas jūroje, gyvenime pasitaiko kur kas grėsmingesnių kritinių situacijų. Pavyzdžiui, užklupusi liga, artimo žmogaus netektis, skyrybos. Ne kiekvienas esame pasiruošęs panašias situacijas adekvačiai priimti ir juo labaiu jas įveikti. Tad Jonavos visuomenės sveikatos biuro specialistės šia tema suorganizavo paskaitą.

Apie streso kontroliavimą ir mažinimo būdus pasakojo iš Vokietijos atvykęs svečias Shri Anant Vistar. Jam talkino Jonavoje jogos ir aikido studiją įkūręs, iš Indijos atvykęs Shri Anantbodh Chaitanya.

Abu lektoriai akcentavo, kokias pasekmes gali sukelti stresas. Pirmiausia, stresas sukelia įvairias ligas: aukštą kraujospūdį, infarktą, depresiją. Jie patarė jonaviečiams surasti laiko sau: pasistengti kasdien sportuoti, medituoti. Ypač tam tinka joga, kuri padeda kontroliuoti mūsų chaotiškas mintis, žmogus jaučiasi rmus ir taikus. Joga, pasak lektorių, pakeičia žmogų, jo požiūrį į pasaulį, atkuria vidinę harmoniją.

Be to, stresą sumažinti padeda gilus kvėpavimas, taip pat reikia masažuoti nugaroje ir kakle esančius tam tikrus taškus. Ir dar: nepamirškime daug ir eregingai juoktis. Bent jau dažniau šypsokimės – gatvėje, darbe, namuose.

Po paskaitos diskusijos dalyviai buvo vaišinami indiška arbata – masala ir skanėstais.

Austėja RIMKUTĖ