Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos ligoninėje gimdyves pasitinka nauja stovėjimo aikštelė

Ketvirtadienis, 21 July 2022 13:57 Parašė 

Jonavos ligoninėje, šalia akušerijos ginekologijos skyriaus, suremontuota automobilių stovėjimo aikštelė. Po remonto ji tapo erdvesnė, o septynios stovėjimo vietos – rezervuotos gimdyvėms ir mamoms su kūdikiais.

Simboliniame aikštelės atidarymo renginyje trečiadienį dalyvavęs Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius pasidžiaugė, kad gimdyvių skaičius Jonavos ligoninėje auga, gimdyti Jonavoje atvyksta moterys iš kaimyninių rajonų.

„Kaip ir tikėjomės, Jonava tampa vidurio Lietuvos gimdymų centru. Džiaugiamės, kad gimdyvės pasitiki ir renkasi mūsų ligoninės specialistus, o savivaldybė savo ruožtu prisideda ir ateityje prisidės investicijomis, kad ligoninė veiktų, o pacientams būtų jauku ir patogu gauti visas reikalingas paslaugas“, - sakė M. Sinkevičius.

Ukmergės ir Kėdainių ligoninėse šiemet atsisakius akušerijos paslaugų, Jonavos ligoninė pradėjo vilioti gimdyves iš kitų miestų. Taip tikimasi užtikrinti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nustatytą 300 gimdymų skaičių per metus, kad akušerijos skyrius ligoninėje nebūtų uždarytas.

Jonavos ligoninės direktorius Gediminas Ramanauskas teigia, kad ministerijos nustatytą skaičių ligoninė turėtų pasiekti – šiemet Jonavoje jau pagimdė per 200 moterų.

„Lyginant, kai gimdė dauguma tik jonavietės, skaičiai labai padidėję. Gimdyvės pas mus atvyksta jau ne tik iš Kėdainių ir Ukmergės, bet ir Raseinių, Vievio, Trakų. Turime moterų ir iš Vilniaus bei Kauno. Padidėjus užimtumui, pertvarkėme skyriaus patalpas, padidinome gimdyvių palatų kiekį, kad būsimos mamos jaustųsi patogiai ir saugiai“, - sako ligoninės vadovas.

Jonavos rajono savivaldybės taryba, skatindama gimdymus Jonavoje, pavasarį priėmė sprendimą skirti gimdyvėms vienkartinę 129 eurų išmoką. Ši išmoka nuo balandžio mėnesio mokama visiems Jonavos ligoninėje gimusių kūdikių tėveliams, nesvarbu, kur jie gyventų ar deklaruotų savo gyvenamąją vietą.