Paskelbtas Sportas

Šaškininkų gretose – trys Jonai

Ketvirtadienis, 30 June 2022 11:16 Parašė 
Šaškininkų gretose – trys Jonai Asociatyvi nuotr.

Tokio būrio galvočių, susirinkusių į Joninių šaškių turnyrą, iki šiol dar nematėme. Šurmuliuojant mugei ir trinksint iš visų pašalių muzikai, Sporto arenoje, pasislėpę nuo įkyrios saulės glamonių, 47 šaškininkai pasinėrė į gilius kombinacijų apmąstymus. Į neįgaliųjų sporto klubo „Joneidra“ kvietimą atvykti į tradicinį išbandymą atsiliepė Vilniaus, Trakų, Šiaulių, Ukmergės, Anykščių, Kėdainių, Marijampolės, Kaišiadorių žaidėjai.

O turnyras buvo išties išskirtinis. Čia nesimaišė meistrai su mėgėjais, patyrusieji su pradedančiaisiais, kiekvienas rado sau į varžovus tinkamą porą. Nugalėtojai paaiškėjo po keturias valandas trukusių batalijų. Aukščiausioje klasėje nepralenkiamas buvo vilnietis didmeistris Aleksejus Domčevas, po jo sekė meistras Kęstutis Blaževičius, ukmergiškis kandidatas į meistrus Stasys Pulokas, anykštėnas meistras Valdas Veršulis, kandidatas į meistrus kaunietis Valerijus Klimas, meistras Antanas Smaidrys iš sostinės, mažai nuo išvardintųjų atsiliko jonavietis kandidatas į meistrus Stasys Markevičius., surinkęs 10 taškų iš 18 galimų.

Mėgėjų būryje niekam laurų neatidavė ukmergiškis Vincas Čičelis, kiek silpniau pasirodė Meinardas Martinaitis (Marijampolė) ir Albertas Unikauskas iš Ukmergės. Toliau sekė jonaviečiai Vilmantas Morkaitis, Jonas Venckas, Nerijus Žvalionis, kiti. Jaunimo gretose niekas nepralenkė marijampoliečio Meinardo Martinaičio, , keliais pustaškiais atsiliko šiauliečiai Artūras Sabaliauskas, Vakarė Sabaliauskaitė. Tarp moterų ypač sėkmingai kovojo kaunietė Genė Bukauskienė (9 tšk. Iš 18), puikiai pasirodė ir kaišiadorietė Edita Lažauninkienė, šį kartą keliais taškais aplenkusi net savo vyrą Petrą.

Įdomu, kad šventiniame turnyre dalyvavo ir trys Jonai – kėdainietis J. Mickevičius, marijampolietis J. Navickas ir mūsiškis J. Venckas.  Jie, iškeitę prekybinį šurmulį į savo mėgstamos sporto šakos atrakciją, atrodo, nesigailėjo...

Turnyrą parėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, rajono „valstiečiai“, paraginti savo lyderio Arvydo Gasio, o Lietuvos šaškių federacija parūpino taures ir medalius.. „Be geranoriškos paramos ir supratimo tokio turnyro  nepajėgtume surengti“,- sakė klubo vadovas ir renginio teisėjas Aleksandras Fomkinas.

Marius Glinskas