Paskelbtas Laisvalaikis

Virtuvinis kombainas: kuo jis naudingas ir kaip pasirinkti tinkamą?

Trečiadienis, 29 June 2022 12:46 Parašė 

Smulkios buitinės technikos prietaisai, skirti virtuvei, yra be galo naudingi ir labai palengvina kasdienybę. Jų dėka, daugybę darbų, susijusių su maisto gaminimu, galima atlikti greičiau, lengviau, efektyviau ir patogiau. Žinoma, tokių įrenginių pasirinkimas yra be galo platus, tačiau, vienas prietaisas, iš visų, išsiskiria savo praktiškumu. Tai virtuvinis kombainas, kuris yra laikomas vienu iš universaliausių ir praktiškiausių virtuvinių prietaisų. Nors ir yra gana dideli, virtuviniai kombainai gali susidoroti su įvairiausiomis užduotimis, nuo pyragų gaminimo iki morkų tarkavimo ar padažų gaminimo. Jie gali plakti, trinti, smulkinti, tarkuoti, pjaustyti ir atlikti daugybę kitų darbų. Kuo šie prietaisai ypatingi ir naudingi ir kaip pasirinkti tinkamą sužinosite šiame straipsnyje. 

Kodėl verta ir naudinga įsigyti virtuvinį kombainą? 

Ką gautume sujungę kelis skirtus virtuvinius prietaisus į vieną? Greičiausiai, virtuvinį kombainą. Tai itin universalus, plačiai panaudojamas ir praktiškas prietaisas, kuris leidžia atlikti daugybę darbų. Tai tarsi dar viena rankų pora virtuvėje, padedanti maisto ruošimo darbus atlikti greičiau, patogiau ir efektyviau. Tik pagalvokite, kaip paprasta ir lengva bus ruošti maistą, kai viską galėsite atlikti vienu įrenginiu. Šie prietaisai ir yra skirti dažnai varginantiems, ilgai trunkantiems maisto ruošimo darbams atlikti. Virtuvinis kombainas lengvai susidoroja ne tik su pyragų tešlos plakimu, bet ir gali tarkuoti, smulkinti, trinti, plakti ir minkyti. Taigi, virtuvinis kombainas bus ir mikseris, ir tarka, ir blenderis  bei daugybę kitų prietaisų - viename. Galime teigti, kad toks virtuvės pagalbininkas padės ne tik lengvai paruošti mėgstamus patiekalus, bet ir sutaupys nemažai laiko. 

Rinkdamiesi virtuvinį kombainą daug dėmesio skirkite jo dydžiui 

Kadangi, virtuvinis kombainas pasižymi kelių skirtingų prietaisų funkcijomis bei ypatybėmis, nenuostabu, kad šis prietaisas nėra labai mažas. Tiesa, dydžiai gali skirtis, o pasirinkti reikėtų pagal turimus poreikius bei maisto gaminimo įpročius. Dažniausiai, kuo didesnis modelis, tuo daugiau funkcijų prietaisas galės atlikti. Galima rasti modelių, kurių talpa siekia nuo 0,7 iki 3,7 l. Tačiau, daugiau funkcijų suteikiantis modelis tikrai reikalaus ir daugiau vietos spintelėje ar ant stalviršio. Teigiama, kad daugeliui maisto ruošimo užduočių, vidutinės talpos, 2,5l modelio tikrai turėtų pakakti. Vis dėlto, jei dažnai gaminate didelius kiekius maisto, turite didelę šeimą ar maistą gaminate savaitei ar kelioms dienoms į priekį, tokios talpos kombaino gali ir nepakakti. Tiesa, naudinga paminėti, kad yra modelių, kurie suteikia kelias skirtingas maišymo, gaminimo talpas, leidžiančias patogiai apdoroti skirtingus produktus ar atlikti skirtingas užduotis. 

Funkcijų skaičius - aspektas, į kurį būtina atsižvelgti renkantis 

Praktiškai visi virtuviniai kombainai turi skirtingus peiliukus ir priedus, skirtus skirtingiems maisto paruošimo darbams. Nuo priedų skaičiaus, dažniausiai, priklauso ir funkcijų skaičius. Vieni virtuviniai kombainai gali tik maišyti ir trinti, kiti - tarkuoja, pjausto ir smulkina. Jei norite kuo universalesnio prietaiso, didesnis skaičius funkcijų bus geresnis pasirinkimas. Standartiniam naudojimui tikrai pakaks kombaino, kuris turi tarkavimo, pjaustymo diskus, smulkinimo ir tešlos peiliukus. Na, o profesionaliam naudojimui skirti virtuviniai kombainai, neretai suteikia ir platų, skirtingų dydžių priedų pasirinkimą. Kaip ir minėjome anksčiau, funkcijų skaičiaus pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų turimų poreikių, maisto gaminimo įpročių. 

Atsižvelkite į veikimo greitį, greičio nustatymus

Skirtingi virtuviniai kombainai veikia skirtingai. Na, o tai yra visiškai normalu, kadangi, visi jie turi skirtingos galios variklius, greičio nustatymus. Būtent greičio nustatymams reikėtų skirti nemažai dėmesio, renkantis naują virtuvinį kombainą. Dažniausiai, virtuviniai kombainai suteikia kelis veikimo greičio pasirinkimus. Dviejų greičių modelis yra laikomas standartu, kurio tikrai pakanka didžiajai daliai užduočių atlikti. Mažesnis greitis naudojamas tešlų gamybai, o didesnis - kietesnių produktų apdirbimui, pavyzdžiui, riešutams ir daržovėms smulkinti. Tiesa, daugelis modelių papildomai suteikia ir turbo greičio pasirinkimą. Tai intensyvų veikimą ir greitą maisto apdorojimą garantuojanti funkcija.  Naudinga paminėti, kad itin praktiška yra pulsavimo funkcija. Ši funkcija leidžia valdyti smulkinimo greitį ir galią, kad produktai nebūtų sutrinami į visišką košę. Pavyzdžiui, jei norite stambiai supjaustyti svogūną, kelis kartus paspaustas Pulse mygtukas tai padės išgauti, be visiško svogūno sumalimo. 

Virtuviniai kombainai yra nepamainomo virtuvės ir maisto ruošimo pagalbininkai, kurie leidžia maistą paruošti dar greičiau, lengviau ir patogiau. Apsilankykite varle.lt internetinėje parduotuvėje, kur rasite itin platų ir įvairų virtuvinių kombainų pasirinkimą: https://www.varle.lt/virtuviniai-kombainai/. Čia visada žemos kainos!