Paskelbtas Miesto naujienos

Meras pasveikino „Gerumo Žvaigžde“ apdovanotą V. Demidenko

Pirmadienis, 27 June 2022 12:10 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius pasveikino Jonavos rajono Socialinių paslaugų centro (SPC) direktorę Valentiną Demidenko, kuriai anksčiau šį mėnesį, minint Pasaulinę pabėgėlių dieną, įteiktas LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos apdovanojimas „Gerumo Žvaigždė“.

Apdovanojimą Jonavos įstaigos vadovė pelnė už indėlį integruojant pabėgėlius Lietuvoje.

„Didžiuojamės Jūsų ir viso įstaigos kolektyvo veikla bei nuoširdžiai sveikiname su pelnytu apdovanojimu“, - Jonavos SPC vadovę pasveikino meras M. Sinkevičius.

Socialinių mokslų daktarė V. Demidenko taip pat yra Kauno Kolegijos dėstytoja bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos psichologė.

Prasidėjus karui Ukrainoje ir Ukrainos karo pabėgėliams atvykstant į Lietuvą, V. Demidenko vadovaujamas Jonavos SPC ėmėsi koordinuoti ukrainiečių priėmimo ir pagalbos suteikimo paslaugas Jonavoje.

Šiuo metu Jonavos rajone gyvena daugiau kaip 400 ukrainiečių pabėgėlių. Jonavos rajono SPC jiems teikiamos visos socialinės paslaugos, veikia informacijos centras.

LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teigimu, V. Demidenko taip pat prisideda prie užsieniečių integracijos politikos formavimo, teisės aktų rengimo, šioje srityje vykdomų reformų ir Lietuvos daromos pažangos.