Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ varžybose su „Kauno Žalgiriu“ nutraukė nelaimėtų rungtynių seriją

Penktadienis, 15 July 2016 14:36 Parašė 

Naujais veidais pasipildžiusi Jonavos „Lietava“ po šešerių iš eilės nelaimėtų varžybų padovanojo pergalę savo sirgaliams. Antrose „SMScredit.lt A lygos“ XVII turo rungtynėse jonaviečiai po atkaklios ir gražios kovos 3:2 įveikė „Kauno Žalgirio“ ekipą, tačiau netikėta Kauno „Stumbro“ pergalė sutrukdė jiems pakilti į penktą lygos vietą.

Permirkusioje nuo lietaus aikštėje rungtynių pradžioje aktyvesni buvo „Lietavos“ futbolininkai, kurių gretose pasirodė nauja vidurio gynėjų – Beno Spietinio ir Edgaro Žarskio – pora. Tačiau varžovai įsidrąsino, jų gretose išsiskyrė naujokas brazilas Bruno, kuris pavojingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą. Vėliau „Kauno Žalgiris“ surengė dar kelias atakas, kurių smaigalyje vis atsidurdavo patyręs puolėjas Andrius Velička. Visgi 33 minutę po gražios kombinacijos ir tikslaus Dominyko Galkevičiaus perdavimo kamuolį į vartus pasiuntė kapitonas Laurynas Stonkus, kuris pasižymėjo jau antrose rungtynėse iš eilės. Po įvarčio jonaviečiai dar labiau pradėjo spausti kauniečius, stiprų tolimą smūgį paleido Artūras Rocys, tačiau kamuolys atsimušė į virpstą. Deja, po prarasto kamuolio varžovai pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą. Po kampinio ir sumaišties baudos aikštelėje tiksliu smūgiu galva pasižymėjo A. Velička.

Antrąjį kėlinį „Lietava“ vėl pradėjo aktyviau, kontroliavo kamuolį, kūrė vieną po kitos gražias atakas ir 56 min. tai davė vaisių. Tomas Salamanavičius perdavė kamuolį dešiniu kraštu šalia vartų įkirtusiam Valdemarui Borovskiui, kurio smūgį nesėkmingai blokavo „Kauno Žalgirio“ vartininkas ir rezultatas buvo vėl jonaviečių pusėje – 2:1. „Lietava“ nesustojo atakuoti ir 73 min. gražios atakos metu L. Stonkus atliko tikslų perdavimą po keitimo pasirodžiusiam Mariui Ganusauskui, kuris pelnė trečiąjį komandos ir pirmąjį savo įvartį „A lygoje“. Dar labiau nubausti kauniečius galėjo L. Stonkų pakeitęs buvęs „Kauno Žalgirio“ puolėjas ir „Lietavos“ naujokas R. Krušnauskas, tačiau po jo smūgio iš poros metrų kamuolys pataikė į virsptą. Rungtynių pabaigoje varžovams pavyko sušvelninti skirtumą: Kasparas Neverdauskas iššoko vienas prieš Giedrių Kvedarą ir rezultatas po tikslaus jo smūgio tapo 3:2. Po to, atsidūrę vieni prieš vartininką, itin gerus šansus įmušti įvartį turėjo V. Borovskij ir M. Ganusauskas, tačiau smūgiai nepavyko ir rungtynės baigėsi rezultatu 3:2.

Po varžybų „Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus džiaugėsi ilgai laukta pergale, tačiau nebuvo visiškai patenkintas savo auklėtinių pasirodymu. „Nesu visiškai patenkintas, nes pirmas kėlinys buvo labai nervingas. 20 min. kauniečiai turėjo iniciatyvą, tačiau mes įmušėme, o po to padarėme vaikišką klaidą ir leidome varžovams pelnyti įvartį. Beje, jis, mano nuomone, nebuvo visiškai švarus. Antrajame kėlinyje jautėmės užtikrinčiau, buvome stipresni ir tas matėsi aikštėje. R. Krušnauskas galėjo ištaisyti situaciją, bet, kai neįmuši tu, įmuša tau. Padarėme keletą klaidelių viduryje ir jos kainavo mums įvartį bei nervingą rungtynių pabaigą. Esu patenkintas naujokų pasirodymu, vidurio gynėjų pora atrodė gerai. Esu patenkintas ir po keitimų išėjusiais žaidėjais. Tiesa, Savio sužaidė kiek silpniau, Rokas neįmušė, tačiau kovojo šis žaidėjas neblogai“, – kalbėjo R. Poškus.

Įvartį pelnęs ir rezultatyvų perdavimą atlikęs kapitonas L. Stonkus džiaugėsi, kad komanda vėl prisiminė pergalės skonį. „Pagaliau iškovota pergalė. Mes ėjome į aikštę tik dėl jos. Aikštė dėl lietaus buvo neparanki, klydome, griuvome, bet svarbiausia, kad laimėjome. Man sekasi žaisti su „Kauno Žalgiriu“, jau antrose varžybose įmušu jiems įvartį. Be to, šįkart dar atlikau perdavimą. Turbūt neparankus aš jiems varžovas (juokiasi). Visos komandos emocijos puikios, buvome pasiilgę pergalės jausmo“, – teigė L. Stonkus.

Vėliau vykusiame trečiame XVII turo mače Kauno „Stumbras“ sukūrė sensaciją ir 2:0 įveikė čempionato lyderius „Trakus“. Po šio rezultato „Lietava“ su 17 taškų išlieka šeštoje lentelės vietoje ir tik vienu tašku atsilieka nuo „Stumbro“ (18 taškų). Tuo metu „Kauno Žalgiris“ (8 taškai) tebėra lygos lentelės dugne. Kitas Jonavos „Lietavos“ varžovas – lyderių trejetuke esantis Klaipėdos „Atlantas“.

Startinė „Lietavos“ sudėtis: G. Kvedaras, V. Borovskij, B. Spietinis, E. Žarskis, J. Aleksandravičius, T. Salamanavičius, A. Paškevičius, A . Rocys (nuo 46 min. – Savio), T. Eliošius, D. Galkevičius (nuo 60 min. – M. Ganusauskas) ir L. Stonkus (nuo 78 min. – R. Krušnauskas).

fklietava.lt informacija