Spausdinti šį puslapį

Už vagystes iš vaistinių – 23 teistumas ir keturi metai nelaisvės

Pirmadienis, 20 June 2022 09:03 Parašė 

Už vagystes, pasikėsinimą padaryti vagystes bei turto sugadinimą 35-erių pastovios gyvenamosios vietos neturinčiam R. V. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai vakar priimtu nuosprendžiu skyrė galutinę subendrintą 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

R. V. nuteistas už tai, kad laikotarpiu nuo 2021 m. liepos 8 d. iki 2021 m. spalio 7 d. Kaune bei Jonavoje, turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, įsibrovė į vaistinių patalpas ir tyčia išdauždamas lauko durų stiklo paketą ar automatinių durų pertvarą ar langų stiklo paketus, iš kasos stalčių pagrobė pinigus, kasos stalčius, įvairias vaistinės prekes ir padarė bendrą turtinę žalą - 27 048,79 Eur.

Teisminio nagrinėjimo metu R. V. savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, jog reikėjo pinigų, nes 2022 m. liepos 1 d. išėjusį iš pataisos namų jį apvogė. Pinigus išleido maistui ir drabužiams.

Skiriant bausmę R. V., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė 33 nusikalstamas veikas, 17 iš jų priskiriamos apysunkiams nusikaltimams. R. V. praeityje teistas, daugiausiai -  už nusikalstamas veikas nuosavybei, baustas už administracinius teisės pažeidimus. „Atsižvelgiant į šias aplinkybes, įvertinus R. V. asmenybę bei nusikalstamų veikų pavojingumą, kaltinamajam skirtinos arešto ir laisvės atėmimo bausmės, nustatant griežčiausios bausmės dydį mažesnį nei sankcijoje numatytas bausmės vidurkis,“ – skirdamas bausmes motyvavo teismas.

R. V. skirta suberinta ir vienu trečdaliu sumažinta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 4 metams.

Iš R. V. civiliniams ieškovams priteista iš viso 17 756,55 Eur turtinė žala (dalį turtinės žalos įmonėms atlygino draudimo bendrovės).

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Vaiva Milkeraitienė

Teisėjo padėjėja