Paskelbtas Miesto naujienos

Solidi „Achemos“ parama miestui

Ketvirtadienis, 14 July 2016 12:39 Parašė 

Pirmadienį AB „Achema“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas ir rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Valdas Majauskas pasirašė paramos sutartį. Pagal ją „Achema“ skyrė tikslinę 600 tūkst. eurų paramą Jonavos sporto arenos statyboms finansuoti.

Po sutarties pasirašymo Savivaldybėje surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvavo rajono meras Mindaugas Sinkevičius, „Achemos“ generalinis direktorius R. Miliauskas, mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas V. Majauskas.

Šiuo metu Jonavos sporto arenoje ir jos prieigose – pats darbų įkarštis: jau paklotas parketas, montuojamos kėdės žiūrovams, rengiamos vietos automobiliams parkuoti. Solidi „Achemos“ parama šiai „amžiaus statybai“ – pačiu laiku: statybas planuojama užbaigti spalio–gruodžio mėnesiais. Todėl rajono meras M. Sinkevičius už sprendimą skirti paramą dėkojo pagrindinei koncerno „Achemos grupė“ akcininkei Lydai Lubienei, taip pat koncerno ir „Achemos“ vadovams ir valdybos nariams, akcininkams.

„Dėkodamas viliuosi, kad tai ne paskutinė bendrovės parama. Mes tikrai rasime, ką kartu dar galėtume nuveikti Jonavos ir jonaviečių labui. Tikiu, kad ir „Achema“ mielai naudosis įrengta arena savo ir miesto bendriems renginiams, tokią galimybę suteiksime pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Nes mūsų ir tikslas yra areną naudoti, o ne laikyti kaip muziejų,“ – spaudos konferencijoje akcentavo rajono meras M. Sinkevičius.

AB „Achema“ generalinis direktorius R. Miliauskas pasidžiaugė, kad bendrovė kasmet pagal finansines galimybes skiria paramą įvairioms Jonavos organizacijoms, o dabar dar atsirado reali galimybė prisidėti ir prie Jonavos sporto arenos statybos.

„Esame didžiausias miesto darbdavys – praktiškai kas trečia jonaviečių šeima turi vienokį ar kitokį ryšį su „Achema“. Absoliuti mūsų įmonės darbuotojų dauguma gyvena mieste, todėl mums visiems svarbu, kad žmonės turėtų kur po darbo pailsėti, papramogauti, pasportuoti. Dėkingi, kad galėsime naudotis arena, net savo ložę turėsime – gera žinoti, kad ir mes prisidėjome prie jaukaus, modernaus, sportiško miesto kūrimo,“ – sakė AB „Achema“ generalinis direktorius R. Miliauskas.

Iki šiol tai pati didžiausia Savivaldybę pasiekusi parama.

Laima SLOVIKIENĖ