Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje viešėjo Rumunijos ambasadorius

Ketvirtadienis, 14 July 2016 12:36 Parašė 
Rumunijos nepaprastasis  ir įgaliotasis ambasadorius J. E. Dan Adrian Balanescu     Rumunijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J. E. Dan Adrian Balanescu

Šią savaitę rajono savivaldybėje lankėsi Rumunijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J. E. Dan Adrian Balanescu. Rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir jo pavaduotojas Eugenijus Sabutis svečiui pristatė Jonavos rajoną, jo istoriją, pramonę, perspektyvą.

J. E. Dan Adrian Balanescu lankosi Lietuvos savivaldybėse, kviesdamas jas užmegzti draugystės ryšius su Rumunijos miestais. Sužinojęs, kad jonaviečiai yra pasirašę bendradarbiavimo sutartį su Pučioasa, papasakojo apie šiemet Rumunijoje vykusius savivaldybių merų rinkimus ir pažadėjo asmeniškai pasikalbėti su naujuoju Pučioasos meru, pasidalyti įspūdžiais iš viešnagės mūsų rajone.

Svečias taip pat domėjosi žydų paveldo išsaugojimu rajone ir pasidžiaugė išgirdęs apie mūsų veiklą ir gerus mero santykius su Izraelio ambasadoriumi J. E. Amir Maimon, apie tai, kad esame giriami už rūpinimąsi žydų paveldu.
Vėliau ambasadorius, lydimas vicemero E. Sabučio, apžiūrėjo Joninių slėnį, slidinėjimo trasą, statomą Jonavos sporto areną.

Kadangi Rumunijoje išplėtota baldų gamyba, svečias pageidavo apsilankyti ir Jonavos baldų įmonėje. J. E. Dan Adrian Balanescu apžiūrėjo UAB „Baldai Jums“ ir net atrado sąsajų: bendrovė iš Rumunijos perka etiketes baldams.

Karolina VIČIŪTĖ