Paskelbtas Futbolas

Patyręs treneris iš Ukrainos „Lietavai“ pasirengęs skirti 24 val. per parą

Ketvirtadienis, 14 July 2016 12:27 Parašė 

Jonavos „Lietavos“ vyr. treneriui Robertui Poškui nuo šiol talkins itin patyręs ir įspūdingą dosjė turintis futbolo treneris iš Ukrainos Piotr Kushlyk, kuris didžiąją karjeros dalį praleido Lenkijoje ir savo gimtoje šalyje.

UEFA PRO trenerio licenciją turintis 62 m. futbolo specialistas 1971–1982 m. žaidė Ukrainos Ivano Frankivsko „Spartako“ klube, o baigęs futbolininko karjerą ėmėsi trenerio darbo. Per savo ilgametę karjerą jis treniravo tokius klubus kaip Lucko „Voluinė“ (Ukraina), Užhorodo „Užkarpatė“ (Ukraina), Lodzės „Widzew“ (Lenkija) ir Ivano-Frankivsko „Karpatai“ (Ukraina). Taip pat P. Kushlyk treniravo kelis I, II ir III Lenkijos lygų klubus ir iki šiol yra išlaikęs gerą reputaciją šios šalies futbolo pasaulyje. Ukrainoje P. Kushlyk po kartą sugebėjo atvesti „Voluinės“ ir „Užkarpatės“ klubus į aukščiausiąją šios šalies futbolo pirmenybių lygą.

Treneris teigia, kad su Lietuvos futbolu susipažino tuomet, kai dar pats žaidė Ivano Frankivsko „Spartako“ klube, o į Jonavą pakvietė jo buvęs auklėtinis R. Poškus. „Spartakas“, kuriame tuo metu žaidžiau, 1977–1978 m. kovojo su Vilniaus „Žalgiriu“. Labai gerai atsimenu puikius žaidėjus: V. Ivanauską, B. Zelkevičių ir kitus. Į Jonavą mane pakvietė „Lietavos“ ekipos strategas R. Poškus, kurį galiu laikyti savo artimu draugu. Mes pažįstami daugiau nei 17 metų. 1999 m. jis žaidė mano treniruojamoje Lodzės „Widzew“ ekipoje. Tuo metu jis buvo labai jaunas žaidėjas, tad reikėjo jį pastatyti ant kojų ir paruošti kaip žaidėją. Jis dirbo tikrai sunkiai, įmušdavo daug įvarčių ir pateko į Lietuvos rinktinę. Dėl to, sulaukęs R. Poškaus kvietimo, net neabejojau, nes kaip tik ieškojausi klubo. Turėjau keletą pasiūlymų, tačiau jie manęs netenkino. Aš visada esu pasirengęs R. Poškui padėti, nes vertinu jį kaip žmogų ir kaip futbolo specialistą. Abu turime panašią viziją, manau, dirbsime ranka rankon, vienas kitą išklausydami. Mūsų tikslas – sukurti kuo geriau žaidžiančią komandą, ateities komandą. „Lietavai“ esu pasiruošęs atiduoti viską ir dirbti 24 val. per parą, kad tik pavyktų pasiekti reikiamą rezultatą“, – kalbėjo P. Kushlyk.

Tiek pats miestas, tiek klubas treneriui paliko gerą įspūdį. Ypač daug potencialo jis mato tarp jaunų futbolininkų. „Klubas – dar tik kuriamas, tai yra labai gerai. Nebloga infrastruktūra, tereikia tik pasiraitoti rankoves ir dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti. Komandoje matau daug perspektyvaus ir įdomaus jaunimo, iš kurių išskirčiau 6–7 talentus. Juos noriu išvesti į priekį. Apskritai manau, kad svarbiausias mūsų tikslas yra išlikti lygoje ir ugdyti jaunimą. Kol kas jie manimi, kiek žinau, patenkinti, nors sunku, sunkiai treniruojamės, tačiau lengva niekur nėra. O pati Jonava man labai patinka, nemėgstu didelių miestų, todėl čia jaučiuosi puikiai“, – pasakojo futbolo treneris.

P. Kushlyk turi Ukrainos sporto meistro apdovanojimą. Už nuopelnus šalies futbolui jį apdovanojo ir Ukrainos futbolo federacija. Futbolo specialistas „Lietavos“ klube padės R. Poškui, kuris jau kurį laiką vertėsi be asistentų pagalbos. Futbolo specialistas į Jonavą atvyko birželio pabaigoje ir jau dalyvauja komandos treniruotėse.

fklietava.lt informacija.