Paskelbtas Miesto naujienos

Ministerijos tarnyba jau nori stabdyti paslaugas Jonavos ligoninėje

Trečiadienis, 01 June 2022 11:25 Parašė 

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) planuojama sveikatos įstaigų reforma dar nepatvirtinta, tačiau paslaugų naikinimo vajus jau pasiekė Jonavos ligoninę. Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM įspėjo įstaigą, kad netrukus atims teisę teikti kai kurias paslaugas.

Priežiūros tarnyba informavo Jonavos ligoninę ir jos steigėją savivaldybę, kad po Joninių stabdys įstaigai išduotos licencijos dalies galiojimą teikti antrinės stacionarinės asmens sveikatos priežiūros paslaugas: reanimacijos ir intensyvios terapijos, suaugusiųjų chirurgijos ir vaikų ligų gydymo.

Įstaigų vertinimo specialistai tvirtina Jonavos ligoninėje nustatę trūkumų gydytojų darbo grafikuose ir pasigedę spaudų numerių.

Jonavos rajono savivaldybėje apsilankęs ligoninės direktorius Gediminas Ramanauskas patikino, kad visi priežiūros tarnybos nurodyti trūkumai jau ištaisyti.

„Visi nurodyti pažeidimai yra susiję su specialistų trūkumu ir paslaugų užtikrinimu visą parą. Galiu patikinti, kad balandžio mėnesio neatitikimai darbo grafikuose jau ištaisyti, įstaigoje dirba naujas gydytojas endoskopuotojas, dar vieno specialisto aktyviai ieškome, bet visos paslaugos teikiamos taip, kaip numato reikalavimai“, - užtikrino G. Ramanauskas.

Ligoninės vadovas ir savivaldybės atstovai sutarė, kad būtina dar kartą kreiptis į priežiūros tarnybą ir prašyti nestabdyti licencijos galiojimo, nes planuojamų naikinti paslaugų netekimas praktiškai paralyžiuotų visos įstaigos veiklą.

Jonavos ligoninė jau išsiuntė Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai prie SAM papildomus paaiškinimus ir pažeidimų, dėl kurių planuojama stabdyti dalies licencijos galiojimą, pašalinimą įrodančius dokumentus

„Jonavos rajono savivaldybė siekia išsaugoti visas dabar teikiamas stacionarias paslaugas Jonavos ligoninėje. Dar daugiau, mes matome galimybių plėsti teikiamas paslaugas, jau dabar kviečiame kaimyninių rajonų moteris gimdyti mūsų įstaigoje ir apie tai kalbamės su reformos sumanytojais, ieškome kompromisų.

Todėl labai stebina tokie neva planiniai patikrinimai, kurių metu randama smulkių neatitikimų dokumentuose ir jų pagrindu mes jau, žiūrėk, tuoj nebeteksime ligoninės dar net neprasidėjus reformai. Tokie fokusai, be abejo, apsunkina dialogą su ministerija, tačiau nepasiduosime, nes jaučiame didelį Jonavos gyventojų palaikymą“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.