Paskelbtas Miesto naujienos

Bus įgyvendinama jaunimo vasaros užimtumo programa

Antradienis, 31 May 2022 11:26 Parašė 

Šiemet toliau bus tęsiama dvejus pastaruosius metus sėkmingai įgyvendinta Jonavos rajono savivaldybės jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programa.

Pagal ją savivaldybė darbdaviui kompensuos dalį išmokėto jaunuolio darbo užmokesčio: 200 eurų per mėnesį už jaunuolį, įdarbintą visu pagal amžių leistinu darbo krūviu, o jeigu dirbs ne visu darbo krūviu, kompensacija skaičiuojama proporcingai pagal dirbtas darbo dienas ar valandas jo vasaros atostogų metu.

Maksimalus kompensacijos dydis darbdaviui už vieną įdarbintą jaunuolį – 400 eurų.

Šia programa siekiama didinti 14-19 m. jaunimo užimtumą vasaros laikotarpiu, ne ugdymo proceso metu, skatinti ir sudaryti galimybes jaunimui susipažinti su darbo rinka renkantis profesiją.

Dalyvauti programoje gali visi darbdaviai, kurie vykdo veiklą Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje, taip pat visi Lietuvos piliečiai, kurie verčiasi individualia veikla ir veiklą vykdo Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje.

Jaunuoliai, kurie nori dalyvauti programoje, negali būti iš naujo įdarbinti įmonėje, kurioje jau dirbo iki programos įgyvendinimo pradžios, kiekvienų metų birželio 1 dienos.

Informaciją ir konsultacijas apie programos įgyvendinimą teikia Jonavos rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorius (el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) ir Jonavos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atvirasis jaunimo centras (el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Taip pat kviečiame darbdavius, neturinčius tiesiogiai besikreipiančio jaunimo, tačiau turinčius galimybių jį įdarbinti, informuoti apie laisvas darbo vietas jaunimui savo įstaigoje, įmonėje, ūkyje ir pan. vasaros atostogų (ne ugdymo proceso) metu, pateikiant informaciją (darbovietės pavadinimas, adresas, kontaktai, siūlomos pareigos, etato dydis/darbo valandų skaičius, reikalavimai jaunuoliui (amžius ir pan.), kita papildoma informacija) savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorei el. p. daiva.skebiene@jonava.lt

PROGRAMA

REGISTRACIJOS FORMA