Paskelbtas Miesto naujienos

Bus optimizuoti AB „Achema“ krypties autobusų maršrutai

Ketvirtadienis, 26 May 2022 15:48 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės Keleivinio kelių transporto komisija, įvertinusi savivaldybės finansines galimybes, keleivių skaičiaus mažėjimą ir nuostolių augimą maršrutuose, priėmė sprendimą optimizuoti AB „Achema“ krypties maršrutus bei jų autobusų reisus.

Nauji šios krypties eismo tvarkaraščiai įsigalios nuo š. m. birželio 1 d.: maršruto Nr. 8A „Rimkai – AB „Achema“ – Rasa“ keli autobusų reisai, kurie nėra tiesiogiai susiję su darbuotojų pavėžėjimu į (iš) darbą, ties Plento g. žiedine sankryža bus nukreipti gyventojų pavėžėjimui į Šveicarijos kaimą per PC Maxima (Plento g.) ir Meškonių kaimą.

Jau ne pirmi metai pastebima, kad didžiausi nuostoliai patiriami miesto susisiekimo maršrutuose, kurie yra susiję su keleivių pavėžėjimu į „Achemą“ ar kitas koncerno „Achemos grupė“ įmones Jonalaukio kaime Ruklos seniūnijoje.

AB „Achema“ krypties maršrutų autobusų rida sudaro daugiau kaip pusę visų miesto maršrutų ridos, o nuostoliai – virš 60 proc. visų miesto maršrutų nuostolių. Piniginė tokio nuostolio  išraiška per 2020 m. sudarė 162,5 tūkst. Eur, o per 2021 metus – net  205,3 tūkst. Eur nuostolio.

Nuostolius, susidariusius aptarnaujant autobusų maršrutus, savivaldybė biudžeto lėšomis, t. y., visų rajono gyventojų sąskaita, kiekvieną mėnesį kompensuoja vežėjui UAB „Jonavos autobusai“.

Jonavos rajono savivaldybės administracija dar šių metų pradžioje kreipėsi į AB „Achema“ dėl bendradarbiavimo siekiant didinti maršrutų į AB „Achema“ efektyvumą, tačiau atsakymo iš bendrovės negavo, nors tokios bendradarbiavimo praktikos yra įprastos.

Darbuotojai į darbovietes ar iš jų gali būti vežami specialiais reisais: pvz., UAB „Mingridas“, UAB „Baldai Jums“ darbuotojų pavėžėjimo paslaugą UAB „Jonavos autobusai“ teikia už atlygį.

UAB „Continental Automotive Lithuania“ darbuotojus iš Jonavos į Kauną ir atgal atsiveža pats darbdavys, UAB „Narbutas International“ darbuotojus iš Jonavos į Ukmergę ir atgal taip pat atsiveža darbdavys.