Paskelbtas Miesto naujienos

Institucijos vienija jėgas: kartu mažins nedarbo lygį

Antradienis, 17 May 2022 16:21 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybėje antradienį lankėsi Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Kauno AVMI), Užimtumo tarnybos, Sodros, Valstybinės darbo inspekcijos specialistai, kurie kartu su regionų savivaldybėmis ieško tinkamiausių būdų, kaip padėti nedirbantiems klientams integruotis darbo rinkoje.

Institucijos taip pat siekia mažinti nedarbą, šviesti gyventojus bei paskatinti juos pasitraukti iš galimos nelegalaus darbo aplinkos.

Institucijų atstovai supažindino Jonavos rajono seniūnijų seniūnus ir specialistus su situacija savivaldybės darbo rinkoje, pasidalino įžvalgomis apie rajonui būdingas šešėlinės veiklos rizikas.

„Sveikiname tokią institucijų iniciatyvą ir bendrą priemonių planą, kuris, tikimės, padės sumažinti nedarbo lygį Jonavos rajone ir paskatins bedarbius įsilieti į darbo rinką.

Savivaldybės administracija, seniūnijų seniūnai, esame pasiruošę bendradarbiauti ir ieškoti bendrų sprendimų“, - sako Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Lineta Jakimavičienė.

Bendrame institucijų parengtame priemonių plane ateityje numatomi susitikimai ir su nedirbančiais klientais bei potencialiais jų darbdaviais. Pirmieji susitikimai numatomi Ruklos ir Upninkų seniūnijose.

„Šiuose susitikimuose pasakosime kaip skaidriai ir tinkamai vykdyti individualią ar su darbo santykiais susijusią veiklą bei stengsimės paaiškinti nelegalaus darbo keliamas rizikas gyventojų gyvenimo kokybei. Manome, kad mokesčių administratoriaus vaidmuo praturtins šiuos susitikimus ir prisidės prie veiklos skaidrinimo regionuose“, - sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

VMI primena, kad apie pastebėtus mokestinius pažeidimus gyventojai gali pranešti pasitikėjimo telefonu 1882, taip pat užpildę elektroninę anketą svetainėje https://www.vmi.lt/evmi/stop-seseliui.